Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ana Duato Viu la PosidòniaL'actriu Ana Duato s'ha volgut sumar al programa de conscienciació ‘Viu la Posidònia’, amb una visita en família a la praderia de posidònia declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La protagonista de la sèrie de ficció ‘Cuéntame cómo pasó’, ha estat acompanyada en la visita a la Posidònia pel seu fill, Miguel Bernardeu Duato. Miguel acaba de debutar aquests dies passats en La 1 de TVE interpretant a Isaac en la sèrie ‘Sabuesos’  i té molt a prop les estrenes d'Elite, que es llança en la plataforma Netflix la propera tardor i de la pel·lícula Ola de crímenes, de Gracia Querejeta.

Eivissa és un dels llocs preferits d'Ana Duato i la seua família, una illa on, des de fa diverses dècades tornen sempre que el treball l'hi permet. L'actriu ha volgut implicar-se de forma solidària en la campanya de conscienciació per protegir la Posidònia i ha manifestat la seua preocupació pel dany que sofreix la planta submarina a causa de les ancores dels iots, els plàstics i els residus que s'aboquen al mar.

Després de bussejar en la Posidònia i contemplar el bosc submarí gegant i la seua biodiversitat, Ana Duato i Miguel Bernardeu han recordat que la Posidònia és Patrimoni de la Humanitat i que és vital per la gran quantitat d'oxigen que allibera al planeta. A més, han subratllat que les aigües d'Eivissa no  tindrien la transparència ni les platges serien tan belles, sense l'existència de la Posidònia, la planta mil·lenària que garanteix la conservació de l'ecosistema.

Els dos populars actors han demanat respecte per a un dels éssers vius més antics del planeta, la qual cosa significa no llançar ancores a la posidònia, plàstics o qualsevol classe d'escombraries o abocaments. Tots dos han recordat a les persones que estiuegen a Eivissa i naveguen entre Eivissa i Formentera que evitin la contaminació de les aigües i col·laborin en la protecció de l'enorme praderia submergida, el gran tresor del Mediterrani.

A través d'un vídeo, Ana Duato i Miguel Bernadeau, comparteixen la seua experiència sota el mar i ens mostren la bellesa de la posidònia i la riquesa d'espècies que alberga aquest hàbitat d'extraordinari valor mediambiental.

L'acció solidària s'emmarca dins de la campanya ‘Viu la Posidònia’, un programa de conscienciació llançat per l'Ajuntament d'Eivissa que aquest any arriba a la seua segona edició i que inclou visites a la posidònia i activitats a les platges, de manera gratuïta, a més d'activitats artístiques i un homenatge gastronòmic a 22 restaurants del municipi, fins al 29 de setembre. La primera edició d'aquesta campanya va rebre el premi internacional Alimara en la categoria de turisme responsable i sostenible.

En el mes de juliol també s'han sumat a aquesta campanya el periodista gastronòmic Txaber Allué, autor del videoblog ‘El Cocinero Fiel’; l'actriu Miriam Giovanelli, coneguda pel seu paper en la sèrie  ‘Velvet’ d'Antena 3 i també la periodista Helena Resano, presentadora de notícies de la Sexta.