Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’Ajuntament d’Eivissa aprovarà la cessió a l’IBAVI de dues parcel·les municipals

L’Ajuntament d’Eivissa aprovarà la cessió dels dos solars de titularitat municipal a l’IBAVI al proper ple municipal, que tindrà lloc el divendres dia 22 de desembre, per a la construcció d’habitatges de protecció oficial al municipi d’Eivissa. A aquestes dues parcel·les, el Pla d’Habitatge del Govern Balear, hi preveu la construcció de 67 habitatges de protecció oficial amb una inversió de 7,8 milions d’euros.

Les dues parcel·les que es cedeixen a l’IBAVI estan situades al barri de Platja den Bossa. La primera, al carrer Pere Matutes Noguera i té 1.850 metres quadrats de superfície. La segona parcel.la, esta situada a la unitat d’actuació 14, pendent de desenvolupar, i disposa d’una superfície de 2.936 m2.

La tercera parcel.la que l’Ajuntament d’Eivissa cedirà a l’IBAVI, esta ubicada al carrer de Xarch, on es preveu una inversió de 2,2 milions d’euros en la construcció d’una promoció de 43 habitatges de protecció oficial. En aquests moments, la cessió d’aquesta parcel.la segueix un altra tramitació donat que forma part dels actius de l’empresa publica IMVISA que, com sabeu, esta en procés de liquidació.

En total, es preveu la construcció de les següents promocions d’Habitatges de Protecció Oficial a parcel·les de titularitat municipal cedides per l’Ajuntament d’Eivissa:

- 24 habitatges al c/ de Pere Matutes. Pressupost de 2,8 milions d’€ i inici previst de les obres a l’octubre de 2018.
- 43 habitatges a la UA-14. Pressupost de 5 milions d’€ i inici de les obres previst al desembre de 2018.
- 43 habitatges al c/ de Xarch. Pressupost de 2,2 milions d’euros i inici de les obres previst a l’abril de 2018.

El passat 10 de maig es va signar un protocol d’actuació entre l’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut Balear de l’Habitatge del Govern Balear, la posada a disposició de sòl per a la promoció d’habitatge de protecció pública.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa, conscient de la necessitat d’adoptar mesures en matèria de sòl i habitatge per tal de fomentar i fer possible una política d’habitatge accessible al municipi i donada la manca d’habitatge en règim de lloguer, cedeix aquests terrenys per a que l’IBAVI faci les promocions i construccions d’habitatges de protecció pública per a la seva posterior adjudicació en règim de lloguer i ajuda així a la creació d’un parc públic d’habitatge de protecció pública.