Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

3 días trial ibiza

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Agustín Perea, acompanyat de l’organitzadora del 3 días de Trail Ibiza, Fátima Blázquez i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ana Ribas, han presentat avui matí la VI edició de 3 días de Trail Ibiza.

La prova, organitzada per el Club Trideporte, i en la que hi col·laboren els ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, sant Josep de sa Talaia i el Consell d’Eivissa, ha estat presentada al Museu Monogràfic de Puig des Molins, i es realitzarà els dies 1, 2 i 3 de desembre als distints municipis.

Enguany, com a novetat, la cursa recorrerà els carrers de la ciutat d’Eivissa per primera vegada. En concret, el tercer dia de proves esportives, es durà a terme un recorregut de 10 quilòmetres pel nucli històric de la ciutat, donant a conèixer als corredors el patrimoni del municipi.

El regidor d’Esports Agustín Perea ha explicat que “en les dates en que es realitza la prova, creiem que és un moment idoni per donar a conèixer la nostra ciutat, i que els corredors que venen de fora de l’illa coneguin l’Eivissa més patrimonial”.

La organitzadora de la cursa, Fátima Blázquez, ha afirmat que “volíem ampliar la cursa al municipi d’Eivissa i que els corredors coneguessin les murades de la ciutat d’Eivissa i el seu nucli històric. Amb la incorporació d’Eivissa al recorregut de la cursa es mescla el patrimoni amb la naturalesa donant un gir a la imatge d’Eivissa”

El divendres 1 de desembre es durà a terme la prova nocturna de 10km amb sortida i arribada al municipi de Sant Antoni de Portmany.

Dissabte 2 de desembre tindrà lloc la Ultra Trail de 85km, amb sortida des de Sant Antoni de Portmany i arribada a la ciutat d’Eivissa. El recorregut es durà a terme pels cims més representatius de l’illa, com sa Capelleta, sa Talaia, Puig d’en Serra o Serra Grossa. També hi haurà recorreguts alternatius de 46km i de 24km.

El diumenge 3 es farà la prova de 10 quilòmetres al municipi d’Eivissa amb la sortida des del Mercat Vell que inclou tot un recorregut pels barris de Dalt Vila i el de Puig des Molins.

D’altra banda, la prova comptarà amb la presència del corredor Tòfol Castanyer, subcampió de la Ultra Trail du Mont Blanc, qui a més de participar a la cursa, el proper diumenge 3 de desembre a les 17.30 hores impartirà una conferència a l’Espai Cultural de Can Ventosa.

Els corredors que finalitzin la Ultra Trail podran obtenir 4 punts ITRA per córrer la Ultra Trail du Mont Blanc, així com els que completin la prova de 46 km del dissabte i les altres dues proves. Els corredors que completin les tres proves obtindran 5 punts.

Per la seva banda la regidora d’Esports de Sant Josep de sa Talaia, Ana Ribas ha destacat “la importància de que aquesta prova està organitzada majoritàriament per dones, ja que generalment en el món de l’esport, aquest tipus de proves estan organitzades per homes”.

La regidora també ha destacat el caràcter social de la carrera benèfica destinada a tots els públics i solidària amb APNEEF que es durà a terme el dissabte 2 de desembre a les 16h amb sortida des de les pistes esportives de Can Misses. El preu d’inscripció és de 5€.

Tall de veu d'Agustín Perea, regidor d'esports de l'Ajuntament d'Eivissa

Tall de veu d'Ana Ribas regidora d'esports de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Tall de veu de Fátima Blázquez, organitzadora del 3 días de Trail Ibiza