Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

“L’Ajuntament

Els alumnes han inventariat i dibuixat les peces arqueològiques trobades durant les obres d’excavació fetes al Museu d’Art Contemporani entre els anys 2008 i 2010.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, i la tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Gurrea, han presentat el resultat de les feines realitzades pels dos becaris que, durant els darrers mesos, han treballat en l’inventariat i el dibuix de les peces trobades en les excavacions realitzades al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa entre els anys 2008 i 2010.

Per al regidor de Patrimoni, Pep Tur, el programa de beques, que arriba enguany a la cinquena edició, té per objectiu facilitar l’accés dels estudiants d’història i arqueologia al coneixement i als materials que es troben a les excavacions. “Són una ferramenta per donar un impuls i complementar els seus estudis i una obligació per part de les administracions públiques d’apropar aquests coneixements als estudiants”, ha dit Pep Tur.

La tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Gurrea, ha explicat que el alumnes han treballant amb uns conjunts ceràmics de materials d’època romana de segle I d.C i amb materials d’època islàmica per a que tinguessin coneixement de les diferents fases del jaciment de les excavacions al MACE. D’aquestes peces en destaquen un conjunt de peces de ceràmica de vaixella d’us domèstic i àmfores ebusitanes de producció local i també d’importació.

A la feina habitual de tractament dels materials, que ja que estaven inventariats, rentats i siglats, s’ha incorporat el dibuix , classificació i catalogació de les peces per tal que els becaris prenguessin contacte amb peces de diferents èpoques.

Els alumnes de la les beques d’arqueologia, Cristina Rubio i Juan Antonio Mora, han destacat que durant el seu procés d’aprenentatge han realitzat feines que no son habituals en altres tipus de beques, com ara treballar les peces amb els inventaris i catalogació, cercar les tipologies de les peces i el dibuix tant fet a mà com a través de sistemes informàtics.

Tall de veu del regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur