Juny 22, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

El Consistori de la capital de l'illa publicarà properament la convocatòria d’ajudes per a la millora d’edificis

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat a tramitar la concessió d’una subvenció de 1.985.000 euros a l’Ajuntament d’Eivissa, finançada amb els fons europeus Next Generation, corresponent al Programa 1 d’ajuda per a actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barri, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La subvenció correspon a la primera fase d’aquest programa d’ajudes per a les actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barri. Aquest programa forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, que té com a objecte la rehabilitació residencial i el augment del parc d’habitatge social.

L’ajuda, corresponent a l’anualitat de 2024, es destina al finançament d’actuacions de rehabilitació d’edificis d’ús principalment residencial situats a l’entorn de rehabilitació programada de Can Partit/sa Capelleta-ses Canyes-ses Figueretes-es Pratet/es Prat de Vila, per a regeneració urbana i prestació de serveis de l’oficina de rehabilitació dins aquest entorn.

L’Ajuntament d’Eivissa va sol·licitar a la Conselleria la subvenció per aquest import, i es va adherir al programa de barris, amb l’objectiu de finançar la rehabilitació d'edificis, la regeneració urbana dins l’àmbit d’entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP) i l’actuació de l’oficina de rehabilitació dins aquest àmbit.

Aquest programa està destinat a finançar la millora d’edificis d’habitatges (unifamiliars i plurifamiliars), a més d’actuacions per a la urbanització i la reurbanització d’espais públics a zones delimitades prèviament pels municipis i entitats.

L'Ajuntament d’Eivissa ha de publicar una convocatòria d'ajudes per seleccionar els edificis que han sol·licitat l'ajuda i compleixen amb els requisits de la convocatòria, especialment criteris de millora d'eficiència energètica. Així mateix, ha d’executar les actuacions d’urbanització o reurbanització i la posada en marxa de l'oficina de rehabilitació per facilitar als interessats la tramitació de les ajudes.

Wpp