Juny 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquest dijous, a les 19:30 hores, l'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat la presentació del llibre Lingua Mater a la Sala Marià Villangómez de la Biblioteca Municipal d'Eivissa. En la presentació intervendran les dos poetes de les nostres illes, d'Eivissa na Carme Balanzat Muñoz i de Formentera na Maria Teresa Ferrer Escandell, i la coordinadora Pura Peris.
 
Sobre l'antologia de poemes  Lingua Mater. Està editada per Galés Edicions.
Serena, madura i, al mateix temps, renovadora, aquesta antologia de poemes escrits per dotze dones de Catalunya, País Valencià i les Illes constitueix, sens dubte, un monument inesperat i necessari a la nostra llengua comuna, unida per la mar. La llengua que passa de mares a filles, que serveix per a transmetre el que pensem i sentim i que, alhora, li dona forma i identitat. És inesperat perquè no resulta habitual trobar-se textos de veus femenines tan variats i heterogenis com els recollits, i és necessari, precisament, per a trencar silencis.
Amb la coordinació de la mà de la també poeta Pura Peris i Garcia, en Lingua Mater trobarem rajos del sol mediterrani en forma de versos, que ens ajudaran a descobrir-nos, entendre’ns i estimar-nos.
Les autores de l'antologia són: Carme Arnau i Orts, Carme Balanzat Muñoz, Maria Rosa Blázquez Marín, Antonina Canyelles i Colom, Fe Ferré, Maria Teresa Ferrer Escandell, Aina Garcia Carbó, Gràcia Jiménez Tirado, Carme López Arias, Llucia Palliser Santana, Pura Peris i Garcia, Carme Romia i Agustí
Carme Balanzat Muñoz és autora dels poemaris Sis d’octubre i altres dies d’incertesa (2003), Llums de lluerna (2006) i L'última batalla (2013). Alguns dels seus poemes han estat musicats per Joan “Murenu” en el disc Trencadís (2009) i per David Serra (Projecte Mut) en el disc Poèsica (2009). Com a dibuixant també a il·lustrat diversos contes infantils.
Maria Teresa Ferrer Escandell és autora del poemari L'espera de la letargia (2019) i ha col·laborat en diverses antologies poètiques.
Wpp