Juliol 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Demà és el gran dia. En un any tan especial, en ple any olímpic, els ulls de l'esport i de l'atletisme estaran posats a Eivissa, en una de les primeres proves de gran nivell del calendari de pista a l'aire lliure. Arriba el Meeting Toni Bonet.

Aquesta tarda, en el Consell d´Eivissa, ha tingut lloc la presentació d'atletes de la prova, amb alguns dels grans noms que aixecaran dels seus seients en les pistes d'atletisme Sánchez i Vivancos (Ca Misses) a partir de les 16.00 hores.

Fàtima Diame s'estrena a Espanya després d'aconseguir el bronze mundialista indoor a Glasgow. Demà compartirà amb Tessy Ebosele el fossat de salt de longitud, en una de les proves regnes de la jornada: “Serà un bon duel. Les dues entrenem juntes, ve amb força, però no li ho posaré fàcil, perquè vull que a Eivissa comenci una cosa bonica, una cosa il·lusionant per a l'estiu”, va comentar Fátima Diame, que després d'explotar enguany, somia amb medalles en l'Europeu de Roma i els Jocs Olímpics de París.

A més de Fàtima, i d'aquest espectacular Orlando Ortega vs Asier Martínez que es viurà en el 110 metres barres, la gran estrella de la jornada serà Esther Guerrero. La reina del “milqui” a Espanya, campiona nacional tant baix ensostro com a l'aire lliure, correrà el 2.000 metres a Eivissa, una distància que encaixa a la perfecció en la seva preparació per a l'estiu: “Porto bastants anys començant aquí, en diferents distàncies. Enguany provo amb el 2.000 metres, amb ganes de desafiar-me i veure què poden donar les meves cames en aquest inici de temporada”.

En la doble volta, Lucía Pinacchio buscarà ser profeta en la seva terra. La mallorquina, campiona d'Espanya en 2022 de 800 metres, vol assentar la base per a l'estiu, on somia amb l'Europeu de Roma i els Jocs Olímpics de París: “Estic contenta d'estar en aquest Meeting, tan prop de la meva terra, i de veure que aquesta temporada està tornant tot a la bona senda. Per a demà no tinc pressió; vull testar-me i sentir-me competitiva. Aquest és el meu objectiu”, va dir Lucía Pinacchio, que compartirà prova amb tota una subcampiona d'Europa indoor com és la romanesa Claudia Bobocea.

El Meeting Toni Bonet serveix per a forjar grans estrelles del futur. El madrileny Ronaldo Olivo promet donar moltes alegries al nostre atletisme i ésser el futur del mediofondo i fons del nostre país. A Eivissa, Ronaldo Olivo correrà el 3.000 metres, que no és la seva distància encara que ve amb ganes de fer una gran marca: “Enguany estic entrenant més seriós i crec que puc fer coses grans. No descarto res, ni els Jocs Olímpics”. En el Meeting Toni Bonet, Ronaldo Olivo es tractarà amb Nassim Hassaous, Sergio Paniagua o “Chiqui” Pérez en un 3.000 metres que promet brindar-nos grans registres.

I de talent del mediofondo al millor representant de la nova generació eivissenca. Mark Roper, subcampió d'Espanya sub-18 de 3.000 metres representa a tants atletes joves de la regió que tenen l'oportunitat de compartir competició amb autèntics ídols. No podrà estar per lesió, però va reconèixer que “tinc meravellosos records de venir al Meeting des de petit, veure de prop als meus ídols córrer, fer-me fotos… És una passada que tinguem aquesta oportunitat els atletes eivissencs”.

Aquest acte ha comptat amb la presència de Salvador Llosa, conseller de Presidència, Gestió Econòmica i Esports del Consell d´Eivissa, institució impulsora de la prova, que va destacar a “Eivissa com a destí esportiu consolidat, on la gran capacitat organitzadora de clubs i federacions permet que l'illa pugui acollir proves d'un nivell internacional com aquest Meeting. Això unit a la implicació institucional ha donat lloc a un calendari esportiu atractiu i divers. Perquè Eivissa és un paradís per a l'esport”

Per part seva, Ana Ferrer, regidora d'esports de l´Ajuntament d´Eivissa, es va centrar en “l'emoció que ens genera que els atletes locals puguin compartir aquest esdeveniment internacional amb els seus referents, i que atletes d'aquest nivell triïn Eivissa per a continuar creixent i per a desafiar-se, la qual cosa és un orgull. Aquesta és la grandesa d'aquest Meeting, que posiciona a Eivissa com un destí esportiu de primer nivell”.

El Meeting Toni Bonet, en streaming

Per als aficionats a l'atletisme que vulguin estar al corrent de tot el que succeeix a Eivissa i que no puguin acostar-se a les pistes d'atletisme Sánchez i Vivancos (Ca Misses), el Meeting Toni Bonet d'Eivissa es podrà seguir en directe per streaming a través del senyal d'IB3.

Además, en la web oficial del Meeting, es podran trobar els resultats al moment, per a veure al detall cadascuna de les proves que componen l'agenda de la jornada: https://meetingtonibonet.com/

 

MEETING TONI BONET IBIZA

Data: Dissabte 11 de maig.

Hora: des de les 16.00 hores (3.000 metres popular). Des de les 17.00 hores, les proves internacionals.

Lloc: Pista d'Atletisme Sánchez i Vivancos (Ca Misses). Carrer Campanitx, 26. Eivissa

Més informació: https://meetingtonibonet.com/ i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Wpp