abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

Per primera vegada, es publicarà un llistat setmanal amb totes les vacants de 0-3 a tots els municipis de les Illes Balears

Per al proper curs escolar seran 3 zones escolars a Palma, enlloc de los 8 existents fins ara

 La Conselleria d’Educació i Universitats ha publicat avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) les resolucions respecte als processos d’adscripció, admissió i matriculació a totes les etapes educatives en els quals es potencia la tramitació de manera totalment telemàtica en tots els cicles educatius, inclosos els processos fora de termini.

Per primera vegada, la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives es farà càrrec del procés d’escolarització per al primer cicle d’educació infantil (de 0 a 3 anys), que fins ara depenia de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI). Com a novetat, s’ha apostat per la creació d’un llistat de les places vacants que s’actualitzarà de manera setmanal durant tot el curs perquè les famílies coneguin les places disponibles als seus municipis.

De la mateixa manera que es podrà fer a la resta de cicles educatius, el procés d’escolarització del primer cicle d’infantil (de 0 a 3 anys) es podrà dur a terme de manera telemàtica i la Conselleria d’Educació i Universitats donarà suport tècnic tant a les famílies com als centres. Les famílies que ho desitgin també podran fer les reclamacions als llistats provisionals de manera telemàtica.

El procés d’admissió de 0 a 3 anys estarà obert del 22 d’abril al 3 de maig i com a requisits s’estableix que l’infant hagi nascut en el moment de formalitzar la sol·licitud d’admissió i que tengui un mínim de 16 setmanes en el moment d’incorporar-se al centre educatiu.

Pel que fa al procés d’adscripció està destinat als alumnes de 6è d’infantil, 6è de primària i 4t d’ESO que han de continuar els seus estudis a altres centres, atès que el seu centre no ofereix l’etapa posterior. Aquest procés tendrà lloc entre el 22 al 24 d’abril, mentre que el procés d’admissió per a la resta de cicles començarà el 20 de maig i estarà vigent fins al 28 de maig.

Quant a la previsió de matrícula dels alumnes que s’incorporen al sistema educatiu als 3 anys (4t d’educació infantil), la Conselleria treballa amb les xifres de naixements de l’any 2021 que consten al padró i que, aproximadament, són uns 9.900 infants. Segons les dades dels darrers anys, un 90% dels infants de 3 anys es matricularan enguany.

Com a principal novetat d’enguany, la Conselleria d’Educació i Universitats aposta per la reducció de les zones escolars a Palma, que passaran de les vuit actuals a tres.

Es pot consultar el mapa en el document adjunt.

 

Calendari

El procés d’escolarització començarà el 22 d’abril amb l’adscripció per a l’alumnat de 6è d’infantil, 6è de primària i 4t d’ESO i amb l’admissió per al primer cicle d’educació infantil.

Pel que fa al procés d’admissió per a infantil, primària, educació especial i ESO, els tràmits es podran iniciar el 20 de maig, mentre que per als estudiants de batxiller es començarà el 20 de juny.

Es poden consultar les dates de tots els processos en el document adjunt.

 

Noves adscripcions:

Mallorca:

CEIP Sant Domingo d’Es Llombards al CEIP Blai Bonet de Santanyí
CC Beata Francinaina Cirer d’Inca a CC Sant Vicenç de Paül d’Inca
(També té adscripció múltiple a l’IES Inca i a l’IES Berenguer d’Anoia)

CEIP La Soledat de Palma a l’IES Josep Sureda i Blanes o a l’IES Antoni Maura.
(També té adscripció al CEIPIESO Aurora Picornell)

CC Nostra Senyora de Consolació d’Alaró al CC Santa Mònica
CC l’Assumpció de Binissalem al CC Beato Ramon Llull (Inca) o a l’IES Binissalem
CC Jesús Maria de Palma al CC Sant Josep Obrer I de Palma
CC Juan de la Cierva al CC Sant Antoni Abat, al CC Sant Josep Obrer I, al CC Sant Pere o al CC Santa Mònica de Palma
CC La Porciúncula al CC Sant Pere o al CC Santa Mònica de Palma
CC Santíssima Trinnitat al CC Santa Magdalena Sofia de Palma

Eivissa:

CEIP Ses Planes de Sant Josep de sa Talaia a l’IES Sant Agustí.

Dos nous CEIPIESO

Per al proper curs 2024-2025, la Conselleria d’Educació i Universitats posa en marxa dos nous CEIPIESO per donar resposta als problemes d’escolarització existents.

Un dels casos és a sa Pobla, on el CEIP Son Basca acollirà els estudis d’ESO a partir del proper curs escolar. L’altre centre que també acollirà els estudis d’ensenyament secundaris obligatoris és el CEIP Ponent d’Inca, que passarà a ser un CEIPIESO.

 

Veure Dades escolarització

 

Veure Mapa escolarització

 

Wpp