abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Eivissa es prepara per a una festa de l'atletisme i del running. La Cursa Patrimoni de l'Ajuntament d´Eivissa enfila la seva recta final amb el desig de convertir-se en una carrera per a tots, amb un evident caràcter familiar, en el qual els més competitius trobaran l'escenari perfecte per a trencar el seu mur.

“Celebrar enguany la 14a edició de la Cursa Patrimoni d'Eivissa demostra que ens trobem davant una de les proves més importants i esperades de l'illa, no sols com un esdeveniment esportiu, sinó també com a reclam turístic i sobretot enguany que tindrà lloc durant la Setmana Santa”, va destacar Ana Ferrer, regidora d'esport de l'Ajuntament d´Eivissa durant la presentació de la carrera, que va tenir lloc en Plaça Sota Vila, a l'entorn de la ciutat emmurallada de Dalt Vila.

Enguany la Cursa Patrimoni d´Eivissa s'ha proposat trencar el mur. Adel Mechaal ha treballat en el disseny del nou circuit per a intentar batre a Eivissa el rècord d'Espanya de 10K en ruta, amb el que les emocions de cara a la tarda del 30 de març, de Dissabte Sant, estaran pels núvols. “Se'm posa la pell de gallina de tan sols pensar que des d'aquest enclavament partiran, una edició més, atletes de la talla de Adel Mechaal i Brega Camp”, va comentar Ana Ferrer, que no es va voler oblidar dels atletes populars, locals o vinguts de tota Espanya, que buscaran els seus rècords personals en aquest traçat dissenyat per a volar.

Mark Roper i María Cabello van representar en aquesta presentació aquest talent que es donarà cita el 30 de març als carrers d'Eivissa. “És important tenir proves del màxim nivell perquè els atletes més potents de l'illa i la regió ens puguem desafiar i buscar les nostres màximes cotes. A més, poder comptar amb estrelles de l'atletisme i que elles comparteixin moments amb els més joves, que els donin consells… és una inspiració magnífica”, va afirmar Mark Roper, cinquè en el nacional sub-18 de cross i una de les grans estrelles en embrió de l'atletisme pitiuso.

La Cursa Patrimoni Eivissa ofereix múltiples opcions de participació. “Enguany, el 5K Toni Costa Balanzat s'integra en la prova per a obrir els seus braços als més competitius que somien amb rècords, i també als quals estan de vacances i busquen una manera activa de gaudir de l'entorn”, va comentar Toni Roig, president del Club Atletisme Pitius, organitzador de la prova. A més, la Cursa Patrimoni d´Eivissa promourà l'esport amb carreres infantils gratuïtes, que seran les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta edició.

“Com a atleta de categories menors del club, és una motivació extra poder competir una mateixa prova on estan corrent atletes internacionals. A més, és una carrera rapidíssima i pel cor de la nostra ciutat. Impossible resistir-se a ella”, va comentar María Cabello, que no faltarà a aquesta cita, que completa una autèntica festa familiar de l'esport i del turisme actiu.

La Cursa Patrimoni d´Eivissa ccommemora en aquesta edició el 25 aniversari d'Eivissa com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat. A més, forma part del Circuit de Curses de Ciutats Patrimoni, que en 2024 arribarà a les 15 ciutats que tenen aquest reconeixement per part de la UNESCO, amb proves de diferents distàncies, unides per l'esport com a eina de promoció turística.

Les inscripcions per a la Cursa Patrimoni d´Eivissa, tant per al 10K homologat, com per al 5K Toni Costa Balanzat o les carreres infantils gratuïtes està disponibles en la web de la prova: www.10kcursapatrimoni.com.

 

XIV CURSA PATRIMONI EIVISSA

Data: 30 de març.

Lloc: Ibiza/Eivissa (Illes Balears).

Hora: 16:00.

Distàncies: 10 quilòmetres (dos tornades), 5 quilòmetres (una tornada) i curses infantils (des de les 15:30 hores)

Departament de comunicació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 628 207 222 (Adrián Arcos)

Más información: https://10kcursapatrimoni.com/

Wpp