abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

Baeza acull el divendres 23 de febrer la Comissió Executiva del Grup, que comptarà amb la presència de l'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Rafael Triguero, i el descobriment d'una placa commemorativa al passatge del Cardenal Benavides

Úbeda serà el marc de l'Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni, el dissabte 24 de febrer, a l'Hospital de Santiago, abans del descobriment de la corresponent placa commemorativa a la Plaça Vázquez de Molina

Úbeda i Baeza, dilluns 19 de febrer de 2024. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat celebra el 20 aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de Baeza i Úbeda, els dies 23 i 24 de febrer, en el marc d'un programa d'actes que inclourà la reunió de la Comissió Executiva del Grup a Baeza i l'Assemblea General, a Úbeda.

Presidida per l'alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez (i que comptarà amb la presència de l'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Rafael Triguero) tant la Comissió Executiva com l'Assemblea General impulsaran el Pla Operatiu del Grup per al 2024, el calendari de promoció internacional, així com el calendari d'esdeveniments culturals i esportius, l'any en què se celebra el 30 aniversari del Grup.

En el marc d'aquests esdeveniments, tant Baeza com Úbeda acolliran sengles actes institucionals de descobriment de les plaques, amb què es commemora el 20 aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial per part d'Unesco.

Segons el president del Grup i alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, “els Valors Universals Excepcionals dels nuclis històrics de Baeza i Úbeda van portar a la Unesco l'any 2003 a reconèixer ambdós conjunts monumentals renaixentistes com a Ciutats Patrimoni de la Humanitat que cal preservar i protegir.

En aquests 20 anys, les dues ciutats han viscut un creixement notable de l'afluència de turistes de tot el món, que les visiten atrets pel seu patrimoni monumental, però també pels esdeveniments culturals, per la gastronomia basada en la cultura de l'oli oliva, per la qualitat dels allotjaments o per l'oferta extraordinària dels seus artesans i artistes.

Volem felicitar Baeza i Úbeda per aquest 20 aniversari i també celebrar junts, l'any del 30 aniversari del Grup, un futur ple de reptes i oportunitats comunes, a 15 ciutats plenes d'història, però també de talent, que representen el millor de la marca Espanya”.

AGENDA:

BAEZA

Divendres, 23 de Febrer

17:30h. Comissió Executiva del Grup, presidida per l'alcalde de La Laguna i president del Grup, Luis Yeray Gutiérrez. A la Sala de Juntes de l'Ajuntament de Baeza.

18:00 h. La delegació d'alcaldes i alcaldesses del Grup fa una visita guiada al Conjunt Monumental Renaixentista declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

20:00 h. Acte de descobriment de la placa del commemorativa del Grup, al passatge del Cardenal Benavides. Amb intervencions de l'alcalde de Baeza, Pedro Javier Cabrera Rentero i del president del Grup, Luis Yeray Gutiérrez Pérez.

ÚBEDA

Dissabte, 24 de Febrer

10.00 h. Foto oficial de família a l'Hospital de Santiago.

10.30 h. Assemblea General a la Sagristia de l'Hospital de Santiago.

12.00 h. Roda de Premsa a l'Auditori de l'Hospital de Santiago.

13.00 h. Descobriment de la placa commemorativa del Grup a la Plaça Vázquez de Molina. Amb intervenció de l?alcaldessa d?Úbeda, Antonia Olivares Martínez i del president del Grup, Luis Yeray Gutiérrez. A continuació, breu visita a la Plaça Vázquez de Molina, inclosa a la declaració de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 i declarada d'Utilitat Pública, l'objectiu de la qual és actuar conjuntament en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen, així promocionar l'oferta turística de les seves destinacions als mercats nacionals i internacionals.

Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics de les quals han estat inclosos per la UNESCO a la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca,San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostela, Segóvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Wpp