abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Les persones interessades en participar a la desfilada del Carnaval de la capital de l’illa encara es poden inscriure a través de la seu electrònica i de forma presencial al Servei  d’Atenció al Ciutadà (SAC), a qualsevol de les cinc modalitats comparses d’àmbit escolar, comparses d’àmbit social, acadèmies de balls, comparses en general i individual o parella. El termini d’inscripcions finalitza aquest dijous 8 de febrer

L’Ajuntament d’Eivissa repartirà 18.000 euros entre els premiats de la rua de Carnaval d’aquest dissabte i oferirà un programa de Carnaval que començarà aquest Dijous Llarder amb un musical a les 18 hores a l’envelat del passeig de Vara de Rey. A més, fins el dimecres 14 de febrer el públic podrà gaudir de diferents activitats, en les que també han participat associacions veïnals del municipi, com l’actuació d’un grup de xirigotes de Cadis i concerts.

El regidor de Festes, Participació i Barris de l’Ajuntament d’Eivissa, Francisco Torres, ha destacat durant la presentació d’avui del programa de Carnaval al passeig de Vara de Rey, que aquest any s’ha incrementat en 6.000 euros el pressupost destinat als premiats de la rua i ha recordat que les persones interessades en participar a la desfilada del Carnaval de la capital de l’illa encara es poden inscriure, fins el 8 de febrer, a través de la seu electrònica i de forma presencial al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) a qualsevol de les cinc modalitats.

Sobre la desfilada, Torres ha explicat que la comitiva carnavalesca partirà des de l’avinguda de Santa Eulària i passarà per Bartomeu Rosselló, per l’avinguda d’Isidor macabich, carrer País Valencià, avinguda d’Espanya i el punt d’arribada será Vara de Rey. La concentració tindrà lloc a l'avinguda de Santa Eulària a les 16 hores. 

A continuació, el regidor de Festes, Participació i Barris ha agraït la implicació dels col·lectius de vesins i vesines d’Es Clot en la preparació d’actes per Carnaval. “L’enterrament de la sardina que organitza aquesta associació, per exemple, ja és un esdeveniment del Carnaval molt consagrat en la programació de Carnaval de la Ciutat i animem a la resta d’entitats que participin en les festes perquè és una manera extraordinària de fer Ciutat”, ha considerat Torres, qui durant la presentació del programa de Carnaval 2024 ha estat acompanyat per Lina Ripoll, presidenta de l’AAVV San Pablo; Pedro Pablo Aragonés y Marga Prats, de l’associació de vesins d’Es Pratet; Pepe Pérez, president de l’AAVV d’Es Clot i  Rafael Costa, tresorer de l’AAVV de Platja d’en Bossa.

La programació completa del Carnaval de la Ciutat d’Eivissa 2024 és la següent:

Dijous 8 febrer (Dijous Llarder) a Vara de Rey

18.00 h. La princesa de gel, el musical. Altv produccions.

19.00 h Concurs de disfresses infantils “Mariol•los” amb Cachirulo. Premis per al 1r, 2n i 3r lloc.

19.30 h Truita popular. Per als 700 primers en arribar.


Divendres 9 febrer a Vara de Rey

18.00 h Musical Mai de la vida, el rescat de Campaneta.  Altv produccions.

20.00 h Xirigotes de Cadis - Grup Anonymous.


Dissabte 10 febrer

De 10.00 h a 14.00 h Festa Infantil de Carnaval a l’ AV Platja d'en Bossa.

17.00 h Rua de Carnaval. Recorregut: La comitiva carnavalesca partirà des de l’avinguda de Santa Eulària i passarà per Bartomeu Roselló, per l’avinguda d’Isidor macabich, carrer País Valencià, avinguda d’Espanya i el punt d’arribada serà Vara de Rey.

19.00 h Gran Festa de Carnaval amb animació, lliurament de premis i Dj’s. (Envelat de Vara de Rey) D-RAMØNES (19.00 h), ISMASO (22.00 h)

20.00 h Torrada popular per als 700 primers en arribar.

Rua de Carnaval Inclusiva

L’Ajuntament d’Eivissa, com ja va fer durant la cavalcada de Reis, també habilitarà espais per persones  majors: hi haurà 70 seients a l'Avinguda de Bartomeu Rosselló (cantonada amb Ignasi Wallis) i 70 a Isidor Macabich, a la zona del Parc de la Pau. Uns altres 30 seients es reservaran a persones amb necessitats especials a la zona de l'església del Roser.

A més, quan la desfilada passi per l'església del Roser s'abaixarà el volum de la música per evitar molèsties a persones amb hipersensibilitat. També es repartiran cascos anti-sorolls.


Diumenge 11 de febrer (Passeig de Vara de Rey)

11.30 h Taller de maquillatge de Carnaval.

12.00 h Concert Big Band.

17.00 h ‘No hay color’, musical infantil de Carnaval a l’AAVV San Pablo.


Dimecres 14 de febrer

Associació de comerciants Plaza del parc - Actuació DJ Roman de 16 a 19 h

19.00h Enterrament de la sardina i actuació musical: ballarins des Clot i actuació de música en viu amb Roxela & The Gang. Al parc de la Pau. Recorregut de l’enterrament de la sardina: C. Pais Valencià, av. Espanya, c. Navarra, c. Ramon Muntaner, c. Múrcia,c. Josep Riquer Llobet fins al parc de la Pau.

Per acabar, Torres ha assenyalat que en aquesta convocatòria s’atorgaran un màxim de 18 premis i, com a novetat d’aquest any, l’Ajuntament d’Eivissa ha creat un quart premi en totes les modalitats i en la individual s’ha dotat també un segon premi. En concret, tots els premis de les cinc modalitats són els següents:

 

COMPARSES D’ÀMBIT ESCOLAR (Col·legis, escoles, instituts, APIMA i altres):

Primer premi 1.700 €

Segon premi 1.200 €

Tercer premi 900 €

Quart premi 500 €

 

COMPARSES D’ÀMBIT SOCIAL(Associacions de veïns i associacions sense ànim de lucre):

Primer premi 1.700 €

Segon premi 1.200 €

Tercer premi 900 €

Quart premi 500 €

 

ACADÈMIES DE BALL

Primer premi 1.700 €

Segon premi 1.200 €

Tercer premi 900 €

Quart premi 500 €

 

COMPARSES EN GENERAL

Primer premi 1.700 €

Segon premi 1.200 €

Tercer premi 900 €

Quart premi 500 €

 

INDIVIDUAL O PARELLA

Primer premi 500 €

Segon premi 300€

 

PROGRAMACIÓ CARNAVAL EIVISSA 2024

 

Wpp