abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

CPE1El 10K al nostre país està d'enhorabona. Aquesta tarda, la Cursa Patrimoni Eivissa ha presentat la seva candidatura per a ser la prova perfecta per a desafiar el crono, al mateix temps que es gaudeix d'una ciutat amb un atractiu turístic i arquitectònic únic, tota una joia en ple Mediterrani.

Adel Mechaal i Lídia Camp han situat la nova Cursa Patrimoni Eivissa en el grup de les carreres de 10K homologades més selectes, aquelles en els quals es pot volar i somiar, no sols amb marques personals, sinó amb rècords.

Adel Mechaal es va imposar en la prova masculina. Amb un temps de 28:43, va demostrar que el recorregut que s'estrenava en aquesta edició, amb el port d'Eivissa i la Marina com a eixos principals, és una delícia per a volar. Tant és així, que va derrocar el rècord de la prova que establís en la passada edició per exactament deu segons. El primer pas per al veritable objectiu de l'atleta català d'origen marroquí que ja llancés en la presentació de la prova: “Vull batre el rècord d'Espanya de 10K en ruta aquí, en la Cursa Patrimoni Eivissa 2024”.

CPE2

Yago Rojo es va fer amb el segon lloc (29:06), demostrant que la recuperació després d'aconseguir la mínima olímpica en la Marató de València de la setmana passada va a bon ritme. Va completar el podi el gran triomfador del passat diumenge, Tariku Novals, nou plusmarquista nacional de marató, que va parar el crono amb un temps de 29:29.

En la prova femenina, la victòria va ser per a la burgalesa Brega Camp, que va demostrar el seu gran estat de forma imposant-se amb solvència en la Cursa Patrimoni Eivissa, amb nou rècord de la prova: 33:52. L'extremenya Laura Luengo repeteix la segona posició del passat any (34:42), només una setmana després de conquistar la mínima en la Marató de València, deixant a les clares que és una de les atletes més inspirades del moment i millorant en uns segons la seva marca del passat any. El podi el va completar una local, l'atleta de Formentera Andrea Romero, campiona d'Espanya sub23, que va superar al veterà Lliri blanc Díaz per a fer-se amb aquest lloc d'honor.

CPE3

 Una jornada de rècords que reivindica la nova Cursa Patrimoni Eivissa com una de les carreres 10K homologades més ràpides del país, que promet ser l'escenari ideal per a desafiar rècords nacionals i marques personals en futures edicions. Un escenari ideal per a somiar amb alts vols.


 

Eivissa va tancar el Circuit Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanidad

L'alcalde d'Eivissa, Rafael Triguero ha lliurat avui els premis als guanyadors del Circuit de Carreres a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que s'ha desenvolupat des de març a desembre i ha constat de 15 proves, de les quals era necessari finalitzar quatre per a optar a la classificació final del Circuit. Luis Javier Polo Márquez, en la categoria masculina, i Cristina Mendoza Folgat, en la categoria femenina, han resultat vencedors del Circuit, que compta amb el patrocini de Paradores i Viajes El Corte Inglés.

El president del Grup de Ciutats Patrimoni i alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, destaca “l'èxit d'un Circuit, el principal objectiu del qual és la promoció turística i esportiva de les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat. Va arrencar el 18 de març a Úbeda i culmina el 9 de desembre a Eivissa, amb centenars de participants en totes les carreres”

Per part seva, Rafael Triguero, ha explicat que “l'última prova del circuit se celebra a Eivissa, perquè coincideix amb la data en la qual es commemora el XXIV aniversari de la declaració d'Eivissa com a Patrimoni Mundial. Per aquesta raó, la Cursa Patrimoni Eivissa és un homenatge a Eivissa, una celebració de la seva cultura, la seva història i la seva tradició. Suposa un orgull per a la ciutat coronar la quarta edició del Circuit de Carreras a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que promou la pràctica esportiva alhora que es promociona i difon la bellesa arquitectònica i històrica que tanca el nostre país”.

El primer edil d'Eivissa ha lliurat als vencedors el seu trofeu, en un acte en el qual també ha participat Ana María Fraile García, cap de la Delegació d'Eivissa de Viajes El Corte Inglés. El vencedor, Luis Javier Polo Márquez, ha assegurat que “el Circuit de Carreres Ciudades Patrimoni de la Humanitat em sembla l'excusa perfecta per a compaginar el turisme amb un dels meus entreteniments favorits, que és córrer. Són diverses les edicions en les quals he participat i l'experiència sempre ha estat fantàstica. Les carreres, encara que algunes d'elles tenen una certa exigència, a l'ésser un ventall molt ampli de distàncies (des dels 5 quilòmetres fins a la mitjana marató) fa possible que qualsevol persona amb una certa preparació física pugui participar”.

El guanyador ha afegit que “part del recorregut de les carreres transcorre per les zones més emblemàtiques i històriques de les ciutats, amb molt d'ambient i animació, la qual cosa fa que es gaudeixin encara més. I sempre en la millor companyia ja que, en el meu cas, he participat sempre al costat de la meva parella. I a vegades també ens han acompanyat familiars o amics. És un autèntic privilegi i orgull haver finalitzat com a primer classificat de la categoria masculina. Espero que en els pròxims continuï disputant-se el Circuit i que cada vegada s'enganxi més gent."

Sobre la seva experiència, la guanyadora del Circuit, Cristina Mendoza, ha assegurat que “el que més recordaré és com un dissabte vam córrer en Baeza a les set de la tarda i al matí següent estàvem a Toledo corrent a les deu, o com aprofitem les vacances d'estiu per a córrer en Sant Cristòfor de la Llacuna i poder fer-ho en família és un avantatge. Sempre és un plaer tenir l'oportunitat de conèixer noves ciutats, el seu patrimoni cultural, gastronòmic i recórrer els conjunts històrics a cop de gambada. Esport, salut i cultura sempre és una bona combinació".

CURSA PATRIMONI EIVISSA 2023

Clasificació masculina:

1.Adel Mechaal 28:43

2.Yago Rojo 29:06

3.Tariku Novales 29:29

Clasificació femenina:

1.Lidia Campo 33:52

2.Laura Luengo 34:32

3.Andrea Romero 34:38

GUANYADORS IV CIRCUIT CARRERES CIUTATS PATRIMONI:

  • Luis Javier Polo Márquez, en la categoría masculina
  • Cristina Mendoza Holgado, en la categoría femenina

Wpp