abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

polidiadaEls cinc ajuntaments reconeixeran els serveis extraordinaris dels seus agents policials durant la XVI Diada de la Policia Local d’Eivissa, que organitza aquest any l’Ajuntament de la capital de l’illa. El programa de l’edició de 2023 començarà el divendres, a les 10 hores, al Bulevard d’Abel Matutes amb activitats per a escolars i conclourà el dissabte amb l’acte institucional que tindrà lloc a la seu d’Eivissa i Formentera de la Universitat de les Illes Balears (UIB).  

“Aquest dissabte celebrarem un acte molt emotiu per honrar aquells homes i dones que, dia rere dia, es deixen la pell per garantir la seguretat de la ciutadania i per reivindicar que les seues funcions van més enllà de la vigilància i el manteniment de l'ordre perquè són garants de la nostra convivència i moltes vegades s'enfronten a situacions molt complicades, posant inclús les seues vides en risc per protegir les d'altres. A part de l’acte oficial, tothom celebrarem activitats per a tota la família i exhibicions, com per exemple de drons i de l’agent Kata, una gossa especialitzada en detecció de drogues, per apropar a la ciutadania la feina de les policies locals”, ha explicat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, durant la presentació de la XVI Diada de la Policia Local de l’illa, organitzada aquest any per l’Ajuntament d’Eivissa i a la que també han participat l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Vicent Roig; l’alcaldessa de Sant Joan de Labritja, Tania Marí; l’alcaldessa accidental de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i regidora de Seguretat Ciutadana, Neus Mateu; el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, Juan Carlos Roselló, i els caps de policia dels cinc consistoris.  

A continuació, els representants dels cinc ajuntaments han coincidit que la Diada de la Policia Local de l’illa d’Eivissa és una demostració de col·laboració institucional on tots els consistoris col·laboren per reivindicar la importància de les nostres policies locals.  

Quant el programa de les activitats previstes, és el següent:   

Divendres 20 d’octubre de 2023  

De 10 a 13 hores al Bulevard d’Abel Matutes (en coordinació amb el departament d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa): Activitats per a escolars de 1r i 2n de Primària: parc infantil, tallers d’educació viària i exhibició de vehicles. 

De 17.30 h a 20.30 h Activitats per a tota la família Obert al públic en general  

18 hores al Casal d’Igualtat: Conferència dirigida als agents de la Policia Local. Títol: ‘Dispositius policials a grans esdeveniments’, a càrrec del comissari Luis Antonio Moreno Pascual i el sotsinspector Joaquín Benito Esteban.  

Dissabte 21 d’octubre de 2023  

10 hores a la UIB (Aparcament lateral): Exposició de vehicles dels cossos de seguretat.  

11 h UIB (Aparcament lateral): Exhibició de «KATA», gossa especialitzada en detecció de drogues. Exhibició de dron. 

12 h UIB – Saló Principal: Acte institucional de celebració de la XVI Diada de la Policia Local de l’illa d’Eivissa.

Per acabar, aprofitant la presentació de la XVI Diada de la Policia Local de l’illa d’Eivissa que es celebrarà divendres i dissabtes, els representants dels cinc ajuntaments han signat un protocol general d'actuació per regular l'organització de les diades de la Policia Local de l'illa d'Eivissa.  

Wpp