abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Nou radar policia localLa Policia Local d’Eivissa ha rebut avui un nou radar de trípode Multanova de la Direcció General de Trànsit (DGT) que ajudarà a potenciar els controls a les carreteres del municipi i millorar així la seguretat vial.

Al lliurament han assistit la Cap Local de Trànsit a Eivissa, Mar Sánchez, la regidora de Policia, Rosa Rubio, José María Prats, coordinador de Mobilitat i Fermin Carcel, Cap de Policia Local d’Eivissa.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Rosa Rubio, ha agraït a la DGT el lliurament d'aquest radar 'que ens ajudarà a millorar la seguretat vial i també a poder vigilar l'excés de velocitat que s'ha demostrat és una de les principals causes d'accidents de trànsit’. A més, ha recordat que ‘amb aquesta adquisició, la Policia Local compta ja amb tres radars, un d’elles instal·lat a un vehicle i compartit amb la Policia Local de Santa Eulària des de 2010’.

La Policia també compta amb un etilómetre evidencial, quatre etilómetres portàtils i kits per a la realització de test de consum de substàncies estupefaents cedits per la DGT i té un nou software anomenat Multascam que permet agilitzar i tramitar de manera automàtica les denúncies per infracció de velocitat.

La iniciativa s’emmarca dins la col·laboració de la DGT amb l’Ajuntament d’Eivissa i suposa que la Policia Local del municipi es compromet a participar en totes les campanyes de controls de trànsit que organitza la DGT i informar dels resultats. Així mateix, la Policia porta al dia les estadístiques d'accidents de trànsit, una cosa molt important per a la realització dels estudis de sinistralitat viària i la proposició de mesures correctores en el cas de detectar-se punts de concentració d'accidents o altres circumstàncies anòmales.

La realització de controls de trànsit i la millora de la senyalització i de les infraestructures viàries ha suposat que la sinistralitat en el nucli urbà del municipi d'Eivissa hagi descendit un 35.3% en els últims 5 anys, des de 2016 quan la Policia Local va intervenir en 1200 accidents de circulació, a 2019 quan es va intervenir 776.
Les estadístiques no han tingut en compte les dades de 2020, quan a causa de l'estat d'alarma els desplaçaments a Eivissa es van reduir considerablement.

Wpp