abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Guia GCPHEEl Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha publicat les noves Guies Gastroturístiques en les quals es fa un recorregut pels principals esdeveniments culturals i d'oci de les 15 ciutats, entre elles Eivissa, però tenint com a protagonista l'àmplia oferta gastronòmica que ofereix cadascuna d'elles.

En l'apartat dedicat a la ciutat d'Eivissa, es destaquen plats com el tradicional bullit de peix, el sofrit pagès o l'amanida de crostes així com els dolços més característics com és el flaó, la greixonera o els bunyols i les orelletes.

En la guia, de les quals s'han editat 60.000 exemplars que es repartiran pels establiments hotelers de cadascuna de les 15 ciutats, també es fa referència al producte local i de qualitat que proporciona la mar i la terra.

En l'àmbit de l'oferta cultural i d'oci, la guia gastronòmica ressalta esdeveniments com l'Eivissa Medieval, el programa ‘Viu la Posidònia’, i les Festes de la Terra, en commemoració de les festivitats de Santa María i Sant Ciriac, el 5 i el 8 d'agost, respectivament.
Així mateix, es fa referència al Festival de Jazz, destacant les més de 30 edicions, Ibiza Light Festival, i la Fira des Moll i Peixos de Tardor, en la qual es pot degustar el moll i productes de la marca Peix Nostrum.
A més, cal assenyalar que una de les principals fotografies de l'inici de la Guia Gastronòmica és una imatge del Pati d’Armes del recinte emmurallat de Dalt Vila.

Les publicacions, que es distribuiran pels diferents hotels, tenen com a objectiu que les persones que ens visiten, una vegada s'allotgin en les diferents ciutats patrimoni mundial, puguin comprovar l'àmplia oferta gastronòmica i cultural que se li ofereix, una combinació d'esdeveniments culturals de primer nivell en quinze ciutats on podem trobar el millor de la gastronomia espanyola i aquesta guia és el resum perfecte per als visitants.

Wpp