Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHEEl president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, acorda amb el director executiu de l'Organització Mundial de Turisme, Manuel Butler, el desenvolupament de projectes conjunts d'innovació. El president del Grup es reuneix també amb el director general de Turespaña, Miguel Sanz, per impulsar la promoció internacional.

Madrid, dimecres 12 de maig de 2021.- El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha signat avui un conveni de col·laboració amb el director executiu de l'Organització Mundial del Turisme, Manuel Butler, per a la promoció del Turisme cultural i la difusió de projectes d'innovació i sostenibilitat.

Segons ha explicat el president de Grup, "es constata una progressiva reactivació turística, que s'accelerarà a partir d'aquest estiu i especialment en el segon semestre del l'any. En aquest context favorable, en el qual tots volem tornar a viatjar, col·laborem amb l'OMT per promocionar els valors únics de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat, destinacions culturals de primer ordre a tot el món".

Antonio Rodríguez Osuna ha destacat que "a més de l'oferta monumental de les nostres 15 ciutats, que són museus a l'aire lliure, tenim una àmplia agenda d'esdeveniments culturals; una variada i excel·lent oferta gastronòmica, així com espais naturals de primer ordre, que acullen tot tipus d'activitats esportives i de turisme actiu. Per totes aquestes raons, les nostres 15 ciutats són una opció preferent per a tots els espanyols i europeus que estan començant a planificar i reservar les seves vacances i que a més aposten per viatges segurs i destinacions properes. En el marc d'aquest conveni, també volem promoure els valors d'un turisme sostenible, inclusiu i accessible per a tots".

Per la seva banda, el director executiu de l'Organització Mundial del Turisme ha destacat la importància de "la cooperació institucional i la col·laboració amb les 15 destinacions espanyoles amb el segell Unesco en el marc del Grup de Treball dels Membres Afiliats sobre el desenvolupament del Turisme cultural. Volem donar suport activament al foment del coneixement sobre noves tendències en el turisme i fomentar la transformació digital, així com totes les activitats relacionades amb el desenvolupament del Turisme cultural a partir de projectes d'investigació, educació i la digitalització".

El president del Grup s'ha reunit també avui amb el director general de Turespaña, Miguel Sanz, en el marc del conveni de col·laboració entre ambdues entitats per a la realització d'accions de promoció conjunta en mercats internacionals. Segons ha explicat Rodríguez Osuna, "el Grup vol millorar l'eficàcia i rendibilitat de les nostres promocions i també volem reactivar la presència de les 15 ciutats en la fires més importants del món (on line i presencials), impulsar l'organització de presentacions directes en mercats d'origen i la participació en jornades professionals de comercialització".

Antonio Rodríguez Osuna ha afegit que "hem tingut una reunió molt productiva per impulsar noves accions, tenint en compte que Espanya seguirà sent una destinació turística líder a nivell mundial i en un context estratègic en què les destinacions culturals, patrimonials i naturals tenen una gran oportunitat en l'era post Covid".

Wpp