Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Pilar Amor GCPHELa delegada de Turisme, Pilar Amor, ha participat en el II Congrés TUR4all sobre Accessibilitat en Destinacions Intel·ligents.

Mèrida, divendres 27 de novembre de 2020. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha participat en el II Congrés TUR4all, on la coordinadora de la Comissió de Turisme del Grup i regidora de Turisme de Mèrida, Pilar Amor, ha compartit el model de bones pràctiques d'accessibilitat en patrimoni cultural i natural de les 15 ciutats amb el segell Unesco. El II Congrés TUR4all, sota el títol "Accessibilitat en Destinacions Intel·ligents", ha estat organitzat per la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF) i s'ha celebrat de forma telemàtica.

Pilar Amor ha apostat per la implementació de bones pràctiques relacionades amb l'accessibilitat universal, que "ha de ser l'eix vertebrador de qualsevol intervenció en els espais patrimonials i culturals, a fi que qualsevol ciutadà pugui gaudir dels mateixos, conjugant aquesta transversalitat en les polítiques públiques i en l'acció privada".

També ha recordat que el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya va editar, en col·laboració amb PREDIF, la Guia de Bones Pràctiques d'Accessibilitat per als recursos turístics, amb la finalitat de crear una eina útil per al sector i facilitar el posicionament de les ciutats com a destinacions turístiques accessibles però, sobretot, per a possibilitar el dret a viatjar i l'accés als béns patrimonials i culturals de qualsevol persona.

Enllaç a:
· Nota de premsa completa en pdf