Octubre 07, 2024

ajuntamentdaltvila

Regidoria de Cultura i Patrimoni

Els dos grans objectius de la Regidoria de Cultura i Patrimoni són fomentar i promocionar la cultura d'Eivissa dins i fora de l’illa, així com rehabilitar, conservar i posar en valor els béns patrimonials del municipi, el màxim exponent del qual és la ciutat emmurallada de Dalt Vila, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco en 1999.

L'àrea de Cultura té el propòsit d'aproximar la producció cultural al ciutadà, amb esdeveniments com obres de teatre, concerts i lectures literàries.
Convertir l'auditori de Can Ventosa en un centre especialitzat en arts escèniques amb una programació que abasti les diverses tendències teatrals, des de la producció clàssica a la d'avantguarda, també és objectiu d'aquesta Regidoria.
Aquest projecte va lligat amb una altra gran meta, com és la construcció de la Casa de la Música, la funció de la qual serà albergar el Patronat de Música de la ciutat d'Eivissa, que actualment imparteix els seus ensenyaments a Can Ventosa. Amb aquesta nova instal·lació, la ciutat comptarà amb un centre dedicat per complet a la música.
L'àrea de Cultura també vol establir una xarxa d'intercanvi d'arts plàstiques, teatre i música entre Eivissa i la resta de les illes. D'igual forma, preten estendre ponts culturals amb la península, per portar propostes que enriqueixin el panorama cultural d'Eivissa i per exportar la producció artística local.
Entre les seues múltiples funcions i projectes, aquesta regidoria continua impulsant els esdeveniments consolidats, com són el Festival de Jazz, que amb més de 30 edicions s'ha convertit en un punt clau de la programació cultural d'Eivissa, els premis de Narrativa Ciutat d'Eivissa o els més recents premis de composició del Patronat Municipal de Música.

Pel que fa a l'àrea de Patrimoni, la Regidoria assumeix el compromís de rehabilitar i conservar tot l'àmbit declarat Patrimoni Mundial per la Unesco i el seu entorn, fent-ho accessible al ciutadà.
Donant continuïtat a la línia de rehabilitació i posada en valor del conjunt històric iniciada fa diverses legislatures, la Regidoria té com a grans projectes la recuperació del barri de sa Penya, i la millora de l'entramat de carrers de Dalt Vila i ja ha completat alguns dels seus objectius, com la peatonalització del passeig de Vara de Rey.
La cura de les muralles renaixentistes és una de les seues funcions més importants. Per això, després de les obres de rehabilitació de tots els baluards, ha executat amb un pla especial basat en el Pla Director de les Muralles d'Eivissa, per a la seua correcta conservació i neteja en col·laboració amb Fundatur.
Dins aquesta feina dedicada al Patrimoni destaca també la tasca del department de Nucli Históric, encarregat dels projectes més relacionats amb l’urbanisme i la rehabilitació, a més del desenvolupament dels Pepris de Sa Penya, La Marina i Dalt Vila.
L'Ajuntament d'Eivissa està integrat en el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya amb el qual comparteix mesures de planificació per a la posada en valor dels béns declarats.
Infondre el respecte i el coneixement sobre la importància d'aquests valors entre els més joves, forma part de l'estratègia del Consistori perquè la història d'Eivissa tingui un futur no només assegurat sinó també prometedor.

Es completa la regidoria amb el departament de Comunicació, responsable d'informar a la ciutadania sobre tots els projectes i les decisions municipals per fer més directe el lligam entre els ciutadans i la institució.

 

Regidoria de Benestar Social

La Regidoria de Benestar Social treballa per millorar la qualitat de vida dels vesins i vesines del municipi, mitjançant la prestació de serveis socials adequats i dignes.

Des de la Regidoria de Benestar Social es considera que totes les persones tenen dret a rebre la prestació dels serveis socials, bandejant així conceptes com beneficència o caritat a l'hora de prestar assistència social.
Les seues línies d'actuació són personalitzades perquè els residents puguin acudir a l'Ajuntament d'Eivissa a sol·licitar prestacions d'acord amb les seues necessitats. És també un nou canvi de concepte que acaba amb les línies d'ajudes convencionals i s'adapta a les sol·licituds del ciutadà.

Regidoria de Participació Ciutadana, Igualtat i Transparència

La Regidoria de Participació Ciutadana, Igualtat i Transparència té l'objectiu d'impulsar les polítiques necessàries perquè l'Ajuntament d'Eivissa sigui una institució cada vegada més oberta, transparent i democràtica.
Les principals línies d'actuació són el foment de la participació ciutadana en la presa de decisions municipals, la transparència en l'acció de govern i la defensa de la igualtat a través de l'educació i la sensibilització.

L'àrea de Participació Ciutadana cerca fomentar la corresponsabilitat en la presa de decisions mitjançant eines com els Pressupostos Participatius i el Consell de Participació Ciutadana.
També té l'objectiu de posar en marxa la consulta en línia per obrir la participació a tota la ciutadania.
L'impuls de l'associacionisme, amb l'aportació de recursos a les entitats del municipi, també integra el pla d'acció d'aquesta Regidoria, encarregada a més de la coordinació dels regidors de barris, que afavoreixen una major proximitat amb els vesins.
En el foment de la transparència, la participació ciutadana és un eix fonamental, que compta amb un apartat propi al Portal de Transparència, denominat Relacions amb la Ciutadania.

A l'àrea d'Igualtat, la Regidoria té la finalitat de promoure l'equitat entre homes i dones en tots els àmbits de la vida.
Un dels seus objectius és redactar el segon Pla Municipal per a la Conciliació de la Vida Personal, Familiar i Professional, després de ser el primer ajuntament de l’illa a engegar un pla d'aquestes característiques i a donar assessorament a empreses i entitats.
La posada en funcionament de la casa de Sa Colomina, com a nova seu per al Casal de Dones, on homes i dones puguin exercir activitats i tallers d'integració, normalització i visibilitat, serà el punt de partida perquè la igualtat tengui un protagonisme destacat en les polítiques municipals.
Entre altres accions, també es desenvolupen tallers de sensibilització per a infants i joves als centres educatius, així com l'activitat Jugant en Igualtat, perquè les noves generacions creixin aprenent valors d'igualtat i respecte.

La regidoria es completa amb el Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC), que inclou, entre d’altres, el padró municipal.

Regidoria de Seguretat Ciutadana

La regidoria de Seguretat Ciutadana està integrada pel cos de la Policia Local d'Eivissa, i per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil.
La Policia Local compta actualment amb 112 efectius, encarregats de la vigilància del compliment de les ordenances municipals, el trànsit i la seguretat ciutadana.
L'Associació de Protecció Civil està formada per 40 persones que contribueixen de forma voluntària a la protecció de les persones i béns davant diferents tipus d'emergències.