Desembre 04, 2022

ajuntamentdaltvila

Barri que limita amb ses Figueretes pel carrer Quartó de Portmany, Cas Serres per l’avinguda de Sant Jordi, la Punta pel carrer del músic Vicent Mayans, i el mar. Deu el seu nom al viver de llagostes que al començament del segle XX funcionava per guardar aquests crustacis i embarcar-se després amb destinació als mercats de fora de l’illa. Estava situat a llevant i era propietat de la família «Josepí».

L’any 1963 s’aprovà una ampliació del terme municipal de la ciutat d’Eivissa. Fins llavors la línia divisòria entre el terme d’Eivissa i el de Sant Josep de sa Talaia era marcat per la paret de ponent del Cementeri Vell de ses Figueretes en línia recta fins al mar. Amb aquesta ampliació la zona de Platja d’en Bossa (es Viver, la Punta, Ca les Ànimes i Can Bossa) quedà integrada al municipi de la ciutat d’Eivissa.

En aquest barri es troba el Poliesportiu Municipal des Viver que compta amb piscina. Cal dir que el Centre de Salut es Viver, encara que porti aquest nom, està situat dins la barriada de ses Figueretes.

Durant la dècada dels vint i trenta algunes famílies benestants de la ciutat s’hi començaren a construir els primers xalets. L’any 1959 obria el primer establiment hoteler del barri, l’hotel Es Viver, que fa uns anys es rehabilità i amplià. Anys més tard s’inaugurà l’hotel Jabeque. Avui la zona de Platja d’en Bossa és el principal espai turístic de la ciutat.

D’entre els elements patrimonials cal destacar la casa rural amb una torre de refugi, Cas Serres de Baix, a l’avinguda de Sant Jordi. Per les característiques, el seu origen es podria remuntar almenys al segle XVII.