abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquesta cita amb la música tindrà lloc a l’auditori de Can Ventosa aquest diumenge, a les 12 hores 

 El Festival Eivissa Clàssica continuarà aquest diumenge, 26 de novembre a les 12 hores a l’Espai Cultural Can Ventosa amb el concert ‘She/her/hers’. Aquesta cita amb la música comptarà amb les intèrprets Marian Tur (violí), Paula Martos (violoncel) i Anabel Márquez (piano). L’entrada és gratuïta, prèvia reserva d’invitació a la pàgina web de l’Ajuntament d’Eivissawww.eivissa.es 

Tur, Martos i Màrquez interpretaran obres com el Piano Trio, Op. 17 de Clara Schumann, D’un matin de printemps de Lili Boulanger, luzAzul d’Andrea Casarrubios, així com el Piano Trio, Op. 150 d’Amy Beach. Un concert que compta amb peces compostes únicament per dones per la reclamada formació de trio per a piano i que ofereix un viatge des del romanticisme més pur fins a l’actualitat. 

“Amb el festival Eivissa Clàssica estem donant suport i oportunitats als joves músics de l’illa i, a la vegada, enriquint l’oferta cultural de la capital eivissenca. L’èxit d’aquesta nova iniciativa és evident perquè tots els concerts que s’han celebrat han tingut aforament complet. Des de l’Ajuntament d’Eivissa convidem a totes les persones que encara no han assistit a cap de les actuacions a aprofitar les dues últimes actuacions i conèixer Eivissa Clàssica, festival que conclourà el 5 de desembre”, ha manifestat la regidora de Cultura del Consistori d’Eivissa, Carmen Domínguez. 

 

Sobre el repertori de ‘She/her/hers’ 

 

El llegat musical de les compositores és indiscutible, malgrat enfrontar-se a obstacles socials i culturals al llarg dels segles, moltes d'elles han deixat una empremta indeleble.  

Amb les seues constants gires, Clara Schumann era probablement més coneguda que el seu marit Robert quan es van casar. Fins i tot podem dir que el seu "Trio" per a piano va ser una inspiració per al mateix Robert, quan ell va decidir compondre el seu poc després. 

Lili Boulanger va tenir una vida prolífica, si tenim en compte que mor als 24 anys, i va ser premiada internacionalment. "D'un Matin de Printemps" és una de les últimes peces que va escriure i els manuscrits, amb les minúscules notes, revelen la creixent gravetat de la seua malaltia. 

Avui dia, les composicions de la violoncel·lista Andrea Casarrubios s'estudien en conservatoris de tot el món. "LuzAzul" descriu l'experiència de la compositora en volar sobre les aigües que uneixen el seu país d'origen, Espanya, i el lloc al qual ha arribat a anomenar la seva llar, els Estats Units, ja sigui que vagi en una direcció o una altra, d'aquí que el títol de la seua obra “LuzAzul” sigui un  palíndrom. 

Les músiques de ‘She/her/hers’ 

Marian Tur, violinista eivissenca, inicia els seus estudis al Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa i els finalitza al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i a la Universidad Alfonso X el Sabio. Ha tocat com a músic de cambra i d'orquestra a l'Auditori Nacional, al Teatre Monumental o a la Sala 400 del Museu d'Art Reina Sofía a Madrid. Com a professora de violí ha creat el seu propi mètode d'iniciació musical i ha impartit classes especialitzades en orquestres infantils als EUA, mitjançant el projecte de Summer Education de l'Institut de Música Clàssica a San Antonio, Texas. 

Paula Martos, nascuda a Eivissa, comença els seus estudis de violoncel al Patronat de Música de l’Ajuntament d’Eivissa i, més tard, al Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa. Graduada al Conservatorio Superior de Música de Madrid  l’any 2015, és Màster en Interpretació al Maastricht Conservatory, Màster en Especialització Orquestral a l’Academy of Music and Drama de Gotheborg i Màster en Investigació Musical. En l’actualitat resideix a Mallorca, on compagina la seva tasca com a docent i intèrpret de música de cambra i orquestra. 

Anabel Márquez, nascuda a València, va cursar estudis superiors de piano i flauta travessera amb Mario Monreal i Joaquín Jericó. Resideix a Formentera des del 2001, on ha exercit durant catorze anys com a professora i cap d’estudis de l’Escola de Música. En l’actualitat és professora de piano del Conservatori de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera "Catalina Bufí". Ha realitzat recitals com a solista i concerts en agrupacions de cambra i col·labora amb l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa. 

El Festival Eivissa Clàssica està organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Música d’Eivissa i s’ha dut a terme gràcies al patrocini de la Fundación Abel Matutes, La Sirena Art Ibiza, Perfumerías África, Impremta Manonelles, Glissandoo, Asesoría Unidad, Sono Ibiza i Estudi Jazzbo de Ricard Bofill. 

Wpp