Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagenL’Ajuntament d’Eivissa destinarà 500.000 euros en ajudes directes al sector comercial afectat per l’obra de remodelació de la nova avinguda d’Isidor Macabich. Aquesta és una de les mesures adoptades per l’Ajuntament d'Eivissa i que ha estat comunicada als representants de l’associació de Comerciants d’Isidor Macabich. Aquestes ajudes s’inclouran als pressuposts municipals del pròxim any.

Altres mesures acordades i comunicades als comerciants són l’exempció del pagament de la taxa d’ocupació de via pública durant el temps que duri l’obra i la reducció del 50% de les taxes de fems per a tots els negocis de l’avinguda.

D’altra banda, des de l’Ajuntament d'Eivissa s’ha reforçat la informació i comunicació sobre el desenvolupament de l’obra amb informadors al carrer amb l’objectiu de que tots els comerços coneguin de primera mà quina s'està fent en la seva zona, quins són els pròxims passos que es donaran i com o en quina mesura els afectaran.

A més, s’organitzarà una campanya de reforç de neteja de les voreres i s’estan preparant diferents accions de dinamització del comerç a la zona, com a, i la realització d’activitats al carrer, accions al Mercat Nou, programes d’activitats i accions directes als comerços per tal d’incentivar les compres al petit comerç dels diferents barris.

També s’ha recordat que es manté en marxa la campanya d’aparcament gratuït durant dues hores al Cetis presentant un tiquet de compra o consumició a algun establiment de la ciutat, així com l'aparcament gratuït durant dues hores a les tardes a l’aparcament del Mercat Nou.

Obert el trànsit de vianants Isidor Macabich des de l’avinguda d’Ignasi Wallis fins al carrer Abad i Lasierra.

Pel que fa al transcurs de les obres, les voreres d’Isidor Macabich que transcorren des de l’avinguda d’Ignasi Wallis fins al carrer Abad i Lasierra han quedat obertes al trànsit per a vianants en aquest tram.

En aquest mateix tram ja estan instal·lats els bàculs de les noves lluminàries de l’avinguda.
En aquests moments s’està executant la instal·lació de les noves rajoles al següent tram, el comprès des del carrer d’Abad i Lasierra fins al carrer d’Extremadura. Unes feines que es preveuen finalitzar el pròxim dissabte 29 d’octubre en aquest tram de la via, excepte a les cantonades d’Extremadura amb Isidor Macabich que es pavimentaran als següents dies.

D’altra banda, en aquests moments s’està executant també la instal·lació del col·lector de pluvials en el tram que transcórrer des de carrer de Madrid fins a l’avinguda d’Ignasi Wallis, punt on també s’ha aprofitat per incorporar un nou embornal per evitar possibles inundacions a aquest punt de l’avinguda en moments de fortes pluges.

Pel que fa al darrer tram de l’avinguda d’Isidor Macabich, s'està treballant en la preparació del terreny per a la instal·lació de les canonades del nou sanejament des del carrer Múrcia fins a la E-10, paral·lelament es fan treballs d'excavació arqueològica, supervisats pels tècnics de patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, al jaciment detectat al Parc de la Pau.

Wpp