Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Mercat VellEs preveu l’aprovació del projecte, que contempla una durada de 18 mesos d’execució, al pròxim ordinari del mes de juny.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el regidor de Cultura, Patrimoni i Nucli Històric, Pep Tur han presentat el projecte de rehabilitació del Mercat Vell i sa Peixateria amb un pressupost de 3.797.717,16 euros IVA inclòs. El projecte es durà a aprovació al ple ordinari del mes de juny.

L’alcalde, Rafa Ruiz ha destacat que “aquest és un dels projectes més importants per a la ciutat d’Eivissa, per a les vesines i vesins, pels barris de la Marina, sa Penya, Dalt Vila i tot l’entorn Patrimoni Mundial” i ha afegit que “és cabdal per a la recuperació de sa Penya, és una nova intervenció urbanística al barri per generar més fluxe de gent i més activitat”.

Per la seva banda, Tur ha explicat que “amb aquesta intervenció i la rehabilitació de les parades, el Mercat tendrà una major permeabilitat i major connexió amb la plaça. A l’igual que sa Peixateria, que amb l’apertura d’una nova porta i rehabilitació de la plaça sota la murada fa aquesta plaça més accessible, segura i que pugui ser viscuda envers el que tenim ara, que és una zona completament desconnectada de la resta de la ciutat.”

El projecte, una vegada aprovat estarà en exposició pública al llarg d’un mes, seguidament es procedirà a la seva licitació que contempla 18 mesos d’execució.

Respecte a sa Peixateria, la reforma va més enllà de l’edifici ja que inclou rehabilitar l’espai exterior i fer una intervenció urbanística on s’habiliti una nova plaça que es relacionarà amb l’entorn, la murada i el barri de sa Penya on hi haurà una intervenció d’arbrat i ombres. A més, hi haurà un acondicionament de la part superior de la plaça amb un accessibilitat a través de rampes. També s’obrirà al sud de l’edifici una nova porta que connectarà amb aquesta plaça i crearà una nova entrada a sa Peixateria que permetrà creuar-la generant un nou recorregut urbà

A l’interior, es recupera la tipologia i construcció original, un únic anell de pilars, estructura de fusta i un pati central. Hi haurà un total de 10 parades, 6 d’elles aniran destinades a la compra de peix, carn i tota mena de productes peribles, producte local, de primera necessitat i delicatessen. Quatre d’elles comptaran amb cuina per tal de que pugui haver parades destinades a la degustació de producte, d’aquesta manera s’afegeix un reclam més a la instal·lació preservant el seu ús principal de venda de producte fresc.

Sa Peixateria, a més, comptarà amb 3 banys (homes, dones i adaptat), 2 vestuaris, una cambra per fruita i verdures (de les parades del Mercat Vell), una de carn, una per companatge, una per peix i una per peix congelat, a més d’una oficina de 26 metres quadrats. El total superfície útil actual de 492,06m2 a 609,23 m2.

Pel que fa al Mercat Vell, les obres tenen una durada prevista de 6 mesos, a diferència de sa Peixateria que la intervenció serà al llarg dels 18 mesos prevists..

La rehabilitació recupera la seva tipologia original, amb més permeabilitat que ara i integració amb la plaça. Es construiran 16 parades de 4 metres quadrats en dos blocs deixant un passadís central, les parades estaran totes sota el sostre del mercat i amb els mostradors de cara a la plaça de la Constitució. D’aquesta forma, a diferència del disseny actual, tots els paradistes i també els seus clients podran realitzar l’activitat sota el sostre. Les parades es destinaran a la venda de fruita, verdures i flors.

La rehabilitació contempla sanejar i rehabilitar els diferents elements de la façana i coberta, la pavimentació interior i es mantindrà el sistema de tendals millorant la seva eficàcia i unificant l’aspecte. El total de la superfície útil actual és de 256,36 m2 i passarà a ser de 436,64 m2.

L’obra es finançarà amb els fons de Capitalitat del 2021 amb 1’5 milions d’euros per part del Govern i 1’5 milions d’euros per part del Consell d’Eivissa. També es finançarà amb fons propis de l’Ajuntament d’Eivissa dels seus pressuposts de 2023 i 2024.

Mercat Vell

Wpp