abril 26, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SargantanaL'Ajuntament d'Eivissa, conjuntament amb els col·lectius de Amics de la Terra i el GEN-GOB, ofereixen un taller per a la conservació de la sargantana pitiusa i la formació de personal voluntari.

El taller, que tindrà lloc el pròxim 2 d'abril a la casa pagesa de Can Tomeu, té com a objectiu defensar l'espècie Podarcis pityusensis, que des de fa anys està greument amenaçada per diferents espècies de serps foranes, fins al punt de trobar-se en perill d'extinció.

Per al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski, ‘des de l’Ajuntament d’Eivissa vol aconseguir voluntaris per ajudar a salvar la sargantana. Estam preocupats per l’impacte negatiu que té a la natura ja que vivim a una illa que té un ecosistema molt fràgil. Si falla un element afecta a tota la resta de l’ecosistema però això volem oferir la formació, els voluntaris, les trampes i els ratolins perquè puguem lluitar contra les serps i això poder salvar aquesta espècie tant emblemàtica per la nostra illa’.

La jornada, que es realitzarà en dues sessions de formació amb capacitat per a 50 persones, inclou també el lliurament de trampes a les persones participants i futurs voluntaris involucrats en la defensa de l'espècie Pitiüsa.

Així mateix, i amb les trampes també es lliura un ratolí, material per a adequar l'espai del ratolí i una guia sobre les seves cures, pinso i una guia orientativa sobre la gestió de la trampa i les captures.

Les formacions es faran en horari de 10 a 11.30 hores, en la primera sessió, i de 12 a 13.30 hores, en la segona.

Des dels col·lectius Amics de la Terra i el GEN-GOB pretenen sensibilitzar a les persones participants en la problemàtica de les sargantanes, però, també, formar a voluntaris en les tasques de col·locació de trampes, captures i registres de serps.

Amics de la Terra, que compta amb una llista d'espera de 70 persones, continua així el treball iniciat en 2021, període en el qual van formar a 170 persones voluntàries.

Enllaç a:
· Informació i inscripció
· Tall de veu del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski

Wpp