Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Llibre de la CadenaL’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera amplia el número de documents històrics digitalitzats i finalitza la digitalització dels documents històrics d’enguany amb un total de 60.000 noves pàgines que es poden consultar en línia.

El compromís de l’Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera era aconseguir bolcar documentació important i molt demandada abans de la finalització de l’any per tal de posar-la a disposició de la ciutadania i dels i les investigadores.

La nova documentació bolcada a la web de l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera, inclou documents molt importants com el Llibre de Privilegis o Llibre de la Cadena, que ja es pot consultar en xarxa, des del segle XIII fins al segle XVIII; el Llibre del Convent de Sant Vicent Ferrer, segle XVIII; el Llibre de despatx de vaixells de diferents ports. Entrades/sortides des del segle XVIII fins al segle XIX; les actes de zeladors (1821-1822) i el llibre amb 31 fulls de l’Administració Local de l’Ajuntament d’Eivissa.

En aquest sentit cal destacar que durant aquest darrer procés de digitalització s’han incorporat 3 seccions noves que són la secció Església, Indústria, Comerç i Port, i Llibre de Privilegis, i 5 sèries documentals noves completant seccions i sèries ja bolcades.

Les sèries documentals noves que s’incorporen són:
I- Administració Local- Antiga Universitat
• Àpoques
• Sentències dels Racionals
• Decrets

VII – Defensa i ordre públic
Passaports (1819 – 1864). Documents que necessitava la ciutadania d’Eivissa i Formentera per viatjar a qualsevol altre territori ja fos insular o peninsular i que tenien una vigència d’entre 2 i 3 mesos.

XI – Indústria, comerç i ports amb els documents d’entrada i sortida de vaixells entre els segles XVIII i XIX.

Durant el procés, s’ha incorporat a la sèrie documental d’Eleccions els censos electorals de l’any 1880 i 1899.

També s’ha completat altres sèries documentals ja existents:

I – Administració Local-Universitat que compta amb la incorporació completa dels Llibres de la Sal.

VII – Defensa i ordre Públic amb més expedients individuals d’allistaments

VIII – Demografia, amb la incorporació dels padrons dels anys 1945, 1961 i 1963:

VIII – Demografia amb la incorporació del registre civil pel que fa als naixements i baptismes de l’any 1919 i els matrimonis realitzats a l’any 1941.

Wpp