Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Prou violència de gènereAquesta setmana s'ha actualitzat la instal·lació dels punts negres a la façana principal del Casal d'Igualtat que visibilitza cada un dels assassinats masclistes a Espanya.

L'Ajuntament d'Eivissa actualitza la instal·lació dels punts negres a la façana principal del Casal d'Igualtat que visibilitza cada un dels assassinats masclistes a l'Estat espanyol durant 2021. A data d'avui són 33 dones assassinades per les seves parelles o exparelles així com 4 boixos i boixes assassinats també per violència de gènere.

La instal·lació, anomenada «PROU violència masclista» s'està desenvolupant al llarg de tot l'any. També recull una llista amb els noms de les dones i/o les filles i fills menors assassinats, sempre que siguin públics.
Des de l'any 2003, quan va començar el registre oficial de víctimes mortals per violència de gènere a l'Estat espanyol, i fins al dia d'avui, són 1.111 les víctimes mortals per violència masclista a Espanya.

Aquesta iniciativa és finançada amb càrrec als crèdits rebuts pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Wpp