Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Xarxa sanejamentL'Ajuntament d'Eivissa ha posat en marxa aquesta setmana un pla d'actuacions de renovació de la xarxa de proveïment d'aigua i sanejament a diferents carrers de la ciutat amb una inversió de 86.874,94 euros.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski, ha dit que 'des de l'Ajuntament d'Eivissa, i de manera coordinada amb l'empresa concessionària del servei, continuam la feina de manteniment, renovació i modernització de la xarxa de proveïment d'aigua i de sanejament amb l'objectiu de ser una ciutat més sostenible i donar més i millor servei a la ciutadania'.

La primera actuació, que ja està en marxa, consisteix en la substitució de 168 metres de xarxa de distribució d'aigua al carrer de Bartomeu Vicente Ramón que tindran una durada prevista de quatre setmanes. Aquestes obres consisteixen en la substitució d'un tram de xarxa que presenta un alt índex de fugides. El cost total de l'obra ascendeix a 34.636,53 euros.

També es té previst la millora del drenatge de la xarxa de sanejament amb actuacions en diferents punts de la xarxa de sanejament per a millorar el drenatge de les canonades, especialment en episodis intensos de pluges. Aquests treballs tenen prevista una durada de quatre setmanes i el cost total de l'obra ascendeix a 36.961,40 euros.

Una altra de les actuacions que es duran a terme és el monitoratge de les extraccions amb la instal·lació d'equips que permetin fer una lectura de les extraccions d'aigua municipals.
L'Ajuntament d'Eivissa ha reduït les extraccions d'aigua dels aqüífers durant el darrer any, donant més prioritat al consum d'aigua procedent de la dessaladora i possibilitant així la regeneració dels pous municipals.
Mitjançant aquesta inversió, es pretén monitorar les extraccions i actuar amb major celeritat en cas de necessitat. Els treballs tenen prevista una durada de tres setmanes i el cost total de l'obra ascendeix a 15.277, 01 euros.

L'empresa encarregada de dur a terme els treballs de millora i modernització és la concessionària del servei FCC Aqualia S.A.