Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pregrama de NadalL'Ajuntament d'Eivissa ha presentat el seu programa de festes per Nadal i Cap d'Any. Els més petits seran els protagonistes d'aquestes festes en un programa d'activitats que comptarà amb nombroses activitats virtuals i actes adaptats a les noves mesures de seguretat a causa de la situació provocada per la Covid-19.

Durant la presentació de les Festes, en roda de premsa telemàtica, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que els principals espectacles es concentraran al parc Reina Sofia, a l’aire lliure i amb reserva d’entrada prèvia, i es faran diferents sessions per intentar donar cabuda al major nombre possible de famílies. A més, es descentralitzaran moltes activitats, portant-les als barris, per tal d’evitar desplaçaments i que els infants puguin gaudir del Nadal també al seu entorn habitual.

‘Tindrem sorpreses com una passejada real per tot el municipi. Els Reis d’Orient arribaran aquest any més discretament que altres anys, però ens han confirmat la seva assistència i passejaran en cotxes descapotables per tot el municipi perquè els nens i nenes els vegin des de les seves cases’, ha assenyalat l’alcalde.

Per la seua banda, la regidora de Festes, Montse García, ha destacat el fet que ‘ aquestes festes seran una mica diferents de les d'anys anteriors, però des de la regidoria de Festes de l'Ajuntament d’Eivissa hem treballat perquè els eivissencs i eivissenques i sobretot els nostres nens i nenes, puguin viure la il·lusió del Nadal. El pressupost enguany ha estat a prop els 60.000 euros’. ‘Tindrem el Mercat de Nadal i hi haurà espectacles de jocs, màgia i circ per a nens. També des d'aquest divendres hi haurà una bústia perquè els nens puguin deixar les seves cartes a Papà Noel i els Reis d'Orient i també podran deixar-les en els seus barris on les recolliran els patges reals’, ha dit la regidora.

Enllumenat nadalenc, activitats i Reis d’Orient
Les festes començaran oficialment a la ciutat aquest divendres 27 de novembre a les 18.30 hores, amb l’encesa de llums i l’obertura dels tres betlems a Sant Elm, Can Misses i Mercat Nou, així com amb petites actuacions musicals a quatre ubicacions diferents, amb l’objectiu que la gent es reparteixi per tota la ciutat i evitar grans aglomeracions. L’encesa es podrà veure a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Eivissa.

Des de la regidoria de Festes han explicat que s'il·luminaran 31 carrers i cinc places: el passeig Vara de Rey, la plaça del Parc, la plaça Antoni Albert i Nieto, la plaça de sa Carrossa i com a novetat el Parc de la Pau. A més hi haurà tres arbres de Nadal, un d'ells per primera vegada en la plaça de la Graduada.

L’enllumenat de Nadal, que ha comptat amb un pressupost de 137.100 euros, estarà operatiu fins al 6 de gener i tota la il·luminació és de tecnologia LED d'alta eficiència.

A més, també des d'aquest divendres es podrà visitar el Mercat de Nadal al passeig Vara de Rey, que estarà instal·lat fins al 6 de gener.

Les activitats per als nens estaran centralitzades al Parc Reina Sofia. Hi haurà un show de jocs, cançons i rialles amb Cachirulo, un espectacle de màgia, un concert didàctic de jazz per a tota la família i un espectacle de circ. L'entrada és gratuïta encara que cal fer reserva prèvia a través de la pàgina www.eivissa.es a partir del 30 de novembre.

Quant a les activitats en línia des de l’Ajuntament s’han preparat dos tallers de cuina tradicional eivissenca de Nadal, un dissabte 12 de desembre per aprendre a fer salsa de Nadal i un altre diumenge 13 per aprendre a fer bescuit. Es podran seguir a partir de les 12.30 a les xarxes socials de l'Ajuntament. També hi haurà diversos contacontes en línia per als infants.

El 5 de gener està prevista l'arribada dels Reis d'Orient. Arribaran a Eivissa a les 18 hores i perquè ningú es perdi aquest moment el Consistori ho retransmetrà a través de les seves xarxes socials.

‘Li vull dir a les nenes i nens que els reis ens han demanat que us diguem que aquesta vegada seran ells els que s'acostin a les vostres cases i barris. Espereu-los a casa i no us preocupeu perquè faran molt soroll perquè els sentiu i sortiu a les vostres finestres o balcons’, ha dit la regidora de Festes, Montse García.

Les seves majestats d'Orient faran un llarg recorregut pels carrers en cotxes descapotables i els nens i nenes els podran veure des dels seus balcons i finestres.

Enllaç a:
· Programa de les Festes de Nadal en pdf