abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Campanya ús patinentsLa Policia Local d’Eivissa iniciarà el pròxim dilluns 16 de novembre una campanya informativa i sancionadora dirigida a usuaris de patinets elèctrics i bicicletes.

L’objectiu és donar a conèixer les normes de circulació establertes a la modificació del capítol tres de l’Ordenança Municipal de Circulació, que regula entre altres, l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) com els patinets elèctrics i la circulació de bicicletes, i sancionar a qui les incompleixi.

L'ordenança municipal estableix per als patinets els 15 anys com a edat mínima permesa per a l'ús d'aquests vehicles motoritzats. A més exigeix l'ús de casc i roba reflectora de manera obligatòria. No està permès la circulació per voreres i zones per als vianants i tampoc per autovies.
Els usuaris d’aquestes vehicles no poden usar auriculars ni telèfon mòbil mentre ho condueixen i poden ser sotmesos a controls de alcohol i drogues.

Quant als bicicletes, es prohibeix la circulació per les voreres, excepte els/les menors de 8 anys acompanyats d'una persona adulta a peu. Els usuaris de bicicletes han de circular per els carrils bici o per espais compartits amb els vehicles a motor. A més, l’ordenança no permet circular utilitzant cascos o auriculars, ni l'ús del mòbil durant la conducció.
Tant els patinets com les bicicletes han d’estacionar en els espais específicament condicionats per a aquesta finalitat. En cap cas es poden subjectar les bicicletes als arbres ni a altre mobiliari urbà.

La quantia de les sancions per incomplir amb la normativa de l’Ordenança Municipal de Circulació van des dels 91 euros per a les sancions lleus, 301 euros per a les greus i 602 per a les molt greus. En el cas d'incompliments com conduir begut se sancionarà com a infracció a la Llei de Seguretat Viària amb una quantia de 1000 euros.

Normes patinets