Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL'Ajuntament d'Eivissa i la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears inicien un pla d'actuació comunitària al barri de l'Eixample per tal de donar suport al veïnat.

L'Ajuntament d'Eivissa, en col·laboració amb la Conselleria de Salut, ha iniciat un pla d'actuació comunitària enfocat en informar i orientar a les persones i nuclis afectats per algun cas de coronavirus i, per altra banda, sensibilitzar a la població de la zona sobre la situació epidemiològica i incentivar la participació d'aquesta en les mesures d'autoprotecció. En aquest pla d'actuació hi intervenen vuit tècnics de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa i tècnics i voluntaris de Creu Roja i compta amb el suport de la Conselleria de Salut.

Per a la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, 'amb aquest pla d'actuació donam resposta a les possibles necessitats que tinguin les famílies i persones de la zona amb limitacions de mobilitat. Sense deixar a ningú enrere. Donar suport de qualsevol tipus és el nostre objectiu i principalment garantir la igualtat per complir tant amb els aïllaments com en les restriccions de mobilitat i per això l'Ajuntament i els nostres serveis socials estaran al seu costat’.

El pla d'actuació té dos objectius, per una banda informar, orientar a les persones o grups familiars afectats per algun cas de coronavirus sobre el grau de compliment de la quarantena de les persones afectades així com conèixer les dificultats personals, familiars, socials i sanitàries que puguin existir pel compliment per tal de donar suport a aquests grups des de l'Ajuntament d'Eivissa.
En aquest sentit, els tècnics municipals realitzaran visites programades als domicilis i en cas de detecció de necessitats bàsiques no cobertes, els tècnics de benestar social valoraran de forma immediata i es comunicaran al centre de serveis socials de la zona per poder atendre de manera prioritària aquestes necessitats.

El segon objectiu té a veure amb la programació d'una línia de treball comunitari. L'objectiu és sensibilitzar a la població dels barris i zones annexes per realitzar correctament les mesures d'autoprotecció establertes i a la vegada, desenvolupar tasques informatives a la població, donat que la clau per aturar l'evolució de la COVID-19, recau en les accions individuals de cadascú de nosaltres.

En aquest sentit està prevista la instal·lació de diferents taules informatives on es realitzaran tasques de divulgació i promoció de les mesures preventives, s'informarà sobre els dubtes que tinguin els veïns i veïnes i es podran fer consultes entorn la COVID-19 i les mesures de restricció de moviment que puguin traslladar les persones residents a més de distribuir en format de cartellera i material preventiu que es disposi a les persones que s'acostin.
Dins del treball comunitari s'ha programat també visites amb agents claus dins la comunitat, reunions informatives amb entitats sanitàries, veïnals, o comercials per tal que la feina de difusió de les mesures sigui més efectiva donat que aquests agents poden servir d'altaveus i distribuir i fer arribar aquesta informació a la comunitat o grups amb els quals tingui relació.

Tant els tècnics de Benestar Social com el personal de Creu Roja que treballen en el pla d'actuació comunitària han rebut la formació especifica necessària per realitzar aquestes tasques. D'altra banda, els mateixos tècnics bolcaran tota la informació recaptada en les visites realitzades a domicilis i es traslladaran a la Direcció de Sanitat del Govern de les Illes Balears.