Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Plànol obres Vara de ReyL’Ajuntament d’Eivissa mantindrà el nom del passeig de Vara de Rey amb el compromís de donar difusió al topònim del barri, s’Alamera. La Regidoria de Participació Ciutadana valora el debat ciutadà que s’ha produït enverse el possible canvi de nomenclatura i la participació de la gent en la presa de decisions.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa ha decidit no modificar el nom del passeig de Vara de Rey a la vista dels resultats de la consulta realitzada a través de la plataforma Participa i escoltades les opinions tant dels grups de l’oposició com del comerciants, vesins i les diferents entitats que s’han volgut pronunciar sobre el possible canvi de nomenclatura per recuperar el topònim tradicional de s’Alamera.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa s’entén que tot i haver opinions favorables al canvi, està més generalitzada l’opinió en contra i que per tant no existeix suport suficient per part de la ciutadania per fer una modificació tan substancial del nom d’un dels espais més populars del municipi.

No obstant això, l’equip de govern ha decidit impulsar una línia de feina per donar més difusió als topònims originals dels barris de la ciutat i en concret al de s’Alamera, de tal manera que no caigui en desús i pugui ser més conegut per les noves generacions d’eivissencs i eivissenques. A partir d’ara, entre d’altres actuacions, s’estudiarà si convé fer alguna senyalització específica aprofitant el mapa de toponímia que té l’Ajuntament i davant el proper acabament de les obres de peatonalització del passeig i el seu entorn.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, que va ser l’encarregada de posar en marxa la consulta a través de la plataforma online es valora el fet que s’hagi pogut obrir un debat del qual ha participat activament una bona part de la ciutadania i que això hagi permès que més gent hagi conegut per primera vegada aquesta eina de participació. Com ja es va dir des d’un començament, la consulta no s’ha considerat estrictament vinculant perquè tot i la repercussió pública del debat, els votants no han superat les 358 persones. Tot i així, l’equip de govern municipal valora que Eivissa Participa ha set un bon instrument de dinamització per polsar l’opinió dels residents al municipi i no només per la seva possibilitat de votar, sinó també pels nombrosos comentaris que s’han anat deixant al fil del debat i que han servit per enriquir la participació.

La Regidoria de Participació Ciutadana utilitzarà tota aquesta experiència per seguir millorant i plantejar-se la possibilitat de noves consultes i noves maneres d’impulsar la participació dels residents al municipi d’Eivissa.