Juliol 15, 2024

ajuntamentdaltvila

Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat · Plaça d'Espanya 1, 07800 Eivissa · Tel: 971397600 · e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Resulta imprescindible que la riquesa d’un Patrimoni que enorgulleix els eivissencs mantengui el seu màxim esplendor per a tot aquell que desitgi conèixer-lo. La ciutat fortificada de Dalt Vila, el jaciment fenici de sa Caleta, la Necròpolis púnica del Puig des Molins i la Reserva natural de ses Salines constitueixen la memòria viva d’unes illes que afronten el futur amb l’optimisme i la serenor que confereix el fet que els seus valors culturals i naturals gaudeixin del reconeixement mundial.

Sota el prisma d’aquesta consideració, la ciutat d’Eivissa accepta amb entusiasme el repte de difondre i conservar la seua essència patrimonial davant la resta de la humanitat, i assumeix així el compromís que li correspon.

Era necessari la creació d’un organisme per promoure, coordinar i finançar les diferents actuacions a fer amb els béns afectats per la declaració de Patrimoni de la Humanitat, i amb aquest propòsit va néixer el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

Els objectius que el Consorci està assolint són:
1. Promoure i finançar l’execució d’obres, serveis i instal·lacions en general, com també la construcció i l’establiment de mitjans adequats de transport i comunicacions relacionats amb la declaració com a Patrimoni de la Humanitat.
2. Impulsar la coordinació de les inversions que projectin les administracions públiques per a la realització de les obres, els serveis i les instal.lacions descrits.
3. Promoure iniciatives i projectes culturals orientats a la conservació del patrimoni històric.