Desembre 04, 2021

ajuntamentdaltvila

Eivissa Medieval

Eivissa MedievalEl segon cap de setmana del mes de maig, el casc antic de la ciutat d’Eivissa, conegut amb el nom de Dalt Vila, es transforma en un mercat medieval on hi ha lloc per a venedors ambulants, nobles, faquirs, encantadors de serpents o joglars. És la posada en escena d’una gran festa amb què l’Ajuntament d’Eivissa celebra la declaració, per part de la Unesco, de quatre elements naturals i culturals de l’illa com a Patrimoni de la Humanitat. Aquesta declaració va tenir lloc el desembre de 1999.

Els actes commemoratius se centren fonamentalment en aspectes relacionats amb les cultures que han configurat l’essència d’Eivissa, ciutat que ha set refugi de fenicis, romans i àrabs, i que avui continua molt influenciada per cultures externes.

Els carrers de Dalt Vila s’adornen amb teles i banderes, recordant l’Eivissa Medieval d’anys passats. Al mateix lloc s’habiliten llocs de venda de tot tipus de productes artesans procedents de les citades cultures, inclosa la tradicional eivissenca.

Durant tot el cap de setmana més de 150.000 persones visiten els mercats i participen en els més diversos espectacles d’animació i activitats. Les més destacades són: el teatre medieval, la falconeria, el tir amb arc o les danses àrabs. També s’organitzen concerts de música coral a les esglésies de Dalt Vila, exhibicions de folklore al claustre del segle XVI de l’Ajuntament i altres espectacles culturals .

Eivissa MedievalCal destacar que en aquesta festa participen unes 200 parades de venda i tallers i un centenar d’artistes, i que, progressivament, s’estan incloent al programa actes de caire més cultural que, juntament amb els purament lúdics, intenten aprofundir una mica més en la història de la nostra ciutat.

Els venedors d’Eivissa tendran possibilitat de participar-hi, sempre i quan compleixin els requisits establerts i hi hagi places disponibles per a les seues parades.

Les Bases que regeixen aquesta concessió es fan públiques pels mitjans de comunicació local i pàgina web municipal a meitat del mes de març.

Les dates d'Eivissa Medieval 2020 seran els dies 7, 8, 9 i 10 de maig.

Enllaç a:
Històric de la Fira Eivissa Medieval

Vídeo Eivissa Medieval 2015

Vídeo Eivissa Medieval 2014

Vídeo Eivissa Medieval 2013