Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE agenda cultural-esportEl president de la Comissió de Cultura i alcalde de Santiago de Compostel·la, Xose Sánchez Bugallo, afirma que “2022 és l'any de la recuperació turística i el Grup celebrarà grans esdeveniments culturals i esportius als nuclis històrics de les 15 ciutats”.

La cinquena edició de 'La Nit del Patrimoni' a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat se celebrarà el 17 de setembre.  La desena edició del Cicle de Música de Cambra recorrerà d'octubre a desembre espais patrimonials de les 15 ciutats. El 2022 es reprèn el Circuit de Carreres a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Santiago de Compostel·la, divendres 4 de febrer de 2022. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha celebrat avui la primera Comissió d'Educació, Cultura i Esport de 2022, presidida de forma telemàtica per l'alcalde de Santiago de Compostel·la, Xosé Sánchez Bugallo, qui ha destacat que “aquest és l'any de la recuperació turística i el Grup celebrarà grans esdeveniments culturals i esportius en escenaris únics dels nuclis històrics de les nostres ciutats, que s'ompliran de vida amb esdeveniments gratuïts i oberts a tots els públics. Aquest calendari d'esdeveniments culturals i esportius serà un reclam més per atraure el turisme nacional i internacional, atret pels béns Patrimoni Mundial Unesco i per la fortalesa de la marca Espanya”.

Xosé Sánchez Bugallo ha anunciat que “'La Nit del Patrimoni' celebrarà la seva cinquena edició el 17 de setembre de forma simultània a la 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat, amb una programació que augmentarà la qualitat de la seva programació en espais monumentals i que també aprofundirà al llegat cultural, a l'aliança amb esdeveniments locals i a la projecció nacional i internacional”. Els regidors de Cultura ja han rebut avui els primers avenços de la programació, en una reunió telemàtica en què ha participat el director del festival Escena Patrimonio, Lorenzo Papagallo.

La Comissió ha aprovat celebrar el X Cicle de Música de Cambra a la tardor, concretament entre els mesos d'octubre i desembre, en col·laboració amb l'Escola de Música Reina Sofia. El president ha destacat “l'èxit dels concerts de les darreres edicions i la gran qualitat dels grups de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, que van aconseguir una resposta excel·lent del públic als espais patrimonials que van servir d'escenari. També volem agrair especialment el suport de SM la Reina Sofia, que va presidir el concert d'Eivissa i també el concert extraordinari celebrat a Mèrida al juny amb l'Orquestra Simfònica de l'Escola, tots dos amb gran èxit de públic”.

Després de les suspensions de les Curses a les Ciutats Patrimoni el 2020 i 2021 per la pandèmia, el Grup reprèn el Circuit el 2022, amb 15 proves triades per cada ciutat, en les modalitats 10k i 20k, els recorreguts de les quals transcorren pels nuclis històrics. El coordinador del Circuit, Daniel Gutiérrez, també ha participat a la reunió de forma telemàtica i ha explicat que s'està culminant el calendari, que ha avançat que arrencarà a la ciutat de Santiago de Compostel·la el 30 d'abril, i comptarà amb el patrocini de Paradors i EDP (Energia de Portugal).

Al camp pedagògic i per tal de continuar la tasca a favor de la divulgació del valor del Patrimoni Mundial entre els més joves, es procedirà a una profunda renovació del programa Aula de Patrimoni per adaptar-lo a les noves tecnologies i llenguatges i fer-lo més atractiu a la comunitat escolar i poder així convocar-lo amb un nou format de cara al proper curs escolar 2022-2023.

Finalment, el Grup treballa en la posada en marxa de la Xarxa Dansa Patrimoni, un Programa Nacional de Residències Artístiques de Recerca i Creació en Dansa a les quinze Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya durant els anys 2022 i 2023.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfol de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Wpp