abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE guia grastroturisticaEl president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, anuncia l'elaboració d'una guia gastroturística de les 15 Ciutats i el llançament de noves pel·lícules promocionals. 'La Noche del Patrimonio, La Nit del Patrimoni, A Noite do Patrimonio' se celebrarà el dissabte 18 de setembre de forma simultània a les 15 ciutats.

Mèrida, Divendres 12 de febrer de 2021 - La Comissió Executiva del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat s'ha reunit avui de forma telemàtica sota la presidència de l'alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, per impulsar noves iniciatives de promoció turística a partir del mes de maig. Entre els assumptes abordats, ha destacat "tres iniciatives que seran molt importants i referents per al conjunt de les 15 ciutats.

La primera és l'elaboració d'una guia gastroturística en la qual donarem a conèixer no només les excel·lències dels nostres plats actuals, sinó també d'on prové tota la gastronomia a les diferents ciutats. A més, també renovarem el compromís d'editar noves pel·lícules promocionals del Grup per seguir donant a conèixer el nostre llegat cultural i patrimonial", ha explicat Rodríguez Osuna.

Amb la participació dels alcaldes d'Ibiza/Eivissa; Rafael Ruiz; San Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray i Santiago de Compostel·la, Xosé Sánchez Bugallo, la Comissió Executiva també ha aprovat "traslladar el nostre suport explícit per a la signatura en el futur d'un conveni amb l'Associació d'Empreses de dansa d'Espanya i l'INAEM per donar suport a la creació d'una nova Plataforma de Dansa en les Ciutats Patrimoni que sigui un revulsiu més i un suport a un art escènica que des del Grup estam decidits a promocionar en tots els nostres esdeveniments", segons ha explicat el president.

El gran fita cultural de l'any serà la celebració de la quarta edició de 'La Noche del Patrimonio, La Nit del Patrimoni, A Noite do Patrimonio'. La Comissió Executiva ha aprovat que el gran esdeveniment referent de la cultura segura se celebri el dissabte 18 de setembre de 2021, dia en què les 15 ciutats inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO s'uniran en una festa col·lectiva que unirà la dansa, l'obertura de monuments oberts en horaris extraordinaris i activitats culturals en els seus carrers.

La Comissió Executiva també ha revisat aspectes relatius a la gestió econòmica del Grup de cara a llançar una potent campanya de publicitat que es posarà en marxa en el moment en què ho permeti la pandèmia, segons ha recordat el president: "Desenvoluparem campanyes de promoció turística a partir dels mesos de maig i juny i dedicarem tots els nostres esforços a intentar que, una vegada que passi el pitjor de la pandèmia, estiguem preparats amb iniciatives i amb capacitat d'oferir el millor de les nostres ciutats al turisme nacional i internacional".

La campanya de promoció en el mercat nacional el 2021 inclourà un acte en el marc de FITUR i una altra presentació a Sevilla. A més, després del viatge a París i la trobada amb l'alcaldessa Anne Hidalgo, el Grup té previst un acte de promoció de les 15 ciutats del Grup a la capital de França el mes de maig.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la defensa dels el patrimoni cultural i la promoció turística de les ciutats que el componen: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Wpp