abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagen

Els treballs de pintura per a la senyalització horitzontal i del carril bici a la nova avinguda d’Isidor Macabich, iniciats el dilluns 17 d’abril, tenen previst finalitzar aquesta mateixa setmana. 

En acabar aquestes feines de senyalització, l’avinguda s’obrirà de forma definitiva al trànsit rodat amb els dos carrils habilitats i el nou carril bici.

 Les feines de senyalització s’han pogut dur a terme, després dels treballs de l’asfaltatge definitiu de la nova avinguda, que es van desenvolupar al llarg de la setmana del 10 d’abril.

D’aquesta manera, es donaran per finalitzades les obres a la nova avinguda d’Isidor Macabich a falta de retocs a façanes, revisions de tota l’obra, detalls i repassos. Unes obres iniciades el 29 de març de 2022, amb una previsió inicial de 12 mesos i que finalitzaran en 12 mesos i una vintena de dies.

Pel que fa als aparcaments de la nova avinguda d’Isidor Macabich, es comptarà amb el corresponent a 44 places d’estacionament regulat per a cotxes; 2 places d’aparcament de mobilitat reduïda i es mantindran les que es van recol·locar per compensar les eliminades temporalment durant el transcurs de l’obra; 53 places d’aparcament gratuït per a motocicletes a l’avinguda i 115 distribuïdes a les cantonades amb els carrers transversals; 2 parades de taxis, la primera habilitada per a dos vehicles en front del antics jutjats i una segona l’alçada del parc de la Pau amb 5 places més; dues aturades de bus, una davant els antics jutjats i una segona davant el parc de la Pau, de 35 i 20 metres respectivament.

Pel que fa a les zones habilitades per al càrrega i descàrrega, hi haurà un total de 5 al llarg de l’avinguda i tendran un horari de 8 a 17 hores. A partir de les 17 hores aquests càrregues i descàrregues es convertiran en zones de “Petó i adéu” per realitzar aturades sense estacionament, amb el conductor dins el vehicle, de màxim 5 minuts per a poder esperar a alguna persona i que es pugi al cotxe, deixar-la o poder descarregar alguna compra. Aquest horari coincideix amb les activitats extraescolars i es realitza per tal de facilitar aquest tipus d’acompanyaments. De 20 a 8 hores serà aparcament per a vehicles, places que es sumaran a les 44 anteriors en aquest horari.

Al llarg d’aquesta setmana també es finalitzarà l’obra civil de les fonts de la plaça d’Enric Fajarnés. En aquests moments, a l’alçada del n.44 de l’avinguda i a la cantonada amb carrer de Balears, s’ha realitzat tota l’obra necessària per a renovar la instal·lació de dues línies de mitja tensió, que estan pendents de la tramitació amb Endesa i Indústria, una vegada connectada la línia es col·locarà el paviment definitiu.

També es continuen els treballs de la peatonalització del carrer de l’Arquebisbe Cardona Riera, que es troba pavimentat en un 70%, aproximadament.

Wpp