Cor Ciutat d’Eivissa

El Cor Ciutat d’Eivissa neix en gener de 1994 al Patronat Municipal de Música d’Eivissa.

És un cor a quatre veus mixtes i de caràcter amateur, que està format per uns 55 cantants.

El seu repertori abraça quasi tots els estils i èpoques, i són ja tradicionals a la ciutat d’Eivissa els seus concerts de Setmana Santa, Festes Patronals, Santa Cecília, Nadal i Cap d’Any, tant a capella com amb la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa o amb l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa.

Ha rebut cursos de perfeccionament de la mà de directors com Joan Company, Maria Carme Valls, Joan Casas, Enrique Azurza i Juan Francisco Ballesteros, entre d’altres, així com cursos de perfeccionament vocal per pedagogs com Ana Luisa Chova, Pilar Riera, Angela Lenton, Carina Mora, Yolanda Riera o Irantzu Bartolomé qui és actualment la professora de tècnica vocal del cor.

L’any 1997 és seleccionat per participar en el Concurs Internacional de Música de Cantonigròs, a Barcelona. Des de llavors ha realitzat diversos concerts per la geografia espanyola: Lleida (1999), Àvila i Segòvia (2000), Barcelona, Blanes i Camprodon (2001), Muro (2002), Vinaròs (2003), Sevilla (2005), Calvià (2006), Conca (2007), Mèrida (2008), Àvila (2008), Santiago de Compostel·la (2009), Palma de Mallorca (2012), Roma (2013), Saragossa (2014), Milà (2015).

El 2008 va tenir l’honor d’enregistrar, junt amb l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa i sota la direcció de Manuel Ramón Mas, la música oficial del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (“Fantasía Española”, composta per Miguel San Miguel). Aquest mateix any i amb motiu del vint-i-cinc aniversari de la fundació del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, ambdues agrupacions interpreten a la ciutat d’Àvila l’estrena mundial de “Fantasía Española”.

El 2011 interpretà a Berlín el Rèquiem de Verdi junt amb altres corals de les illes Balears a la Berliner Philarmonie, acompanyats per l’Orquestra Filharmònica de Berlín, dirigida per José María Moreno Valiente. El 2012 interpreten de nou aquesta obra a l’Auditori de Mallorca junt amb l’Orquestra Simfònica de les Balears, dirigida per Salvador Brotons.

En abril de 2013 canten un concert a l’ambaixada espanyola al Vaticà i una missa a la basílica de Santa Maria Maggiore de Roma, oficiada pel cardenal Santos Abril. En octubre de 2015 interpreten una selecció de moviments de la “Missa de l’Home Armat”, de Karl Jenkins, a l’església de Sant’Angelo de Milà.

Ha tengut com a directors Nekane Piñuela (1994-96) i Miguel San Miguel, des de 1996 fins a l’actualitat.

Log In

Create an account