Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa

La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa es creà l’any 1990 al Patronat de Música de l’Ajuntament d’Eivissa del qual depèn.

La banda es formà per antics components de la desapareguda Banda Municipal, membres de l’Orquestra Juvenil Pro-Música i músics residents a Eivissa. Donà el seu primer concert el mes de desembre d’aquell mateix any. És l’hereva de la Banda Municipal de Música de l’Ajuntament d’Eivissa, fundada l’any 1925 i que funcionà fins al 1982.

La Banda incorporà instruments de corda l’any 1996, de llavors ençà és banda simfònica. Està integrada per uns 60 músics.

La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa ha actuat a tots els indrets de les Illes Pitiüses. El 1999 actuà a Maó i Ciutadella i fou la banda convidada al Primer Festival de Bandes de Música de les Illes Balears, celebrat a Palma; participà també en el Segon Festival de Bandes celebrat el març de 2000 a Eivissa i Formentera. L’any 2002 va actuar a les poblacions de ses Salines i Muro a l’illa de Mallorca. El mes de març de 2007 va oferir un concert a la ciutat de Conca. I enguany, 2015, a Pollença, en un encontre de Bandes de les Illes Balears. La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa, ha comptat en moltes de les seues actuacions amb la participació de diverses agrupacions de les illes, com són, el cor Ciutat d’Eivissa i la Coral universitària de les Illes Balears; grups de dansa com Capricorn i Centro de Danza; els cantants solistes Marga Bufí, Tito Zornoza, Isidor Marí, Teresa Verdera o Ángela Cervantes, i grups com Statuas de sal, Uc i Aires Formenterencs. També ha comptat amb la col·laboració del grup Foc i Fum en alguns dels seus concerts.

La Banda Simfònica ofereix varis concerts anuals a la ciutat d’Eivissa, entre els quals destaquen el Concert d’Any Nou, el Concert de Setmana Santa i el Concert de Sa Terra que se celebra en el marc de les festes patronals.

Ha estat dirigida des dels seus inicis fins a la data de la seua jubilació, l’any 2013, per Manuel Ramon Mas i fins al 2019 per Adolfo Villalonga Juan.

Log In

Create an account