• 1

Pata caseraInés ens proposa per al taller de creativitat preparar pasta casera. Ens la recomana perquè encara que és molt fàcil comprar-la feta; és encara més fàcil fer-la amb ingredients naturals i de proximitat.

Ens explicarà fer una pasta fresca bàsica però podeu personalitzar-la amb diferents ingredients que us agradin com remolatxa, pebra, cúrcuma, etc.

 

Per fer la pasta fresca només necessitam dos ingredients: farina i ous.

Per tema mesures, no hi ha gaire complicacions: us heu d'enrecordar que per cada ou, necessitam 100 gr. de farina i això seria una ració per una persona, així que en funció de quantes racions vulgues preparar; multiplica.

La farina l'haureu de tamisar tota, amb un colador o amb un atuell especial per fer-ho. Ves construint amb la farina un volcà i reserva una mica. Tira a dintre del volcà els ous i amb un tenedor comença a batir i a integrar-lo amb la farina. Toca embrutar-se i amassar amb ses mans. És tracta de formar una bola, a poc a poc, no oblideu que hi ha que anar pastant seguidament perquè si no la pasta es seca.
Cobrin la massa en film i la deixa'm reposar 30 minuts. I, òbviament, no deixem la cuina feta un desastre; mentre la pasta resposa la netejam.

Passada la mitja hora, deixa'm un poc de farina em el banc on anam a treballar. Estireu la massa lo més fineta que pugueu i després, amb un ganivet, aneu donant-li forma. Com alternativa, podeu fer formes rodones i farcir-les amb ingredients que us agradin. I ara cal que la deixeu secar durant una estona i després o bé la podeu cuinar o reservar per més tard dins la nevera.