mac@eivissa.es · 971 302 723

Col·lecció permanent

Selecció dels fons del museu des dels anys seixanta.

Col·lecció dibuixos Marí Ribas "Portmany"

"Portmany" va ser un dibuixant incansable. A través del diàleg amb el natural, i una vegada assumit aquest, experimenta un llenguatge personal amb una particular cal·ligrafia de gestos i traços amb els quals ens mostra l'essència.

Col·lecció de vídeo

Video-creación de la Colección del MACE

En 2002, las bases de la Biennal d’Eivissa introdujeron un cambio sutil que venía recomendado por la afloración y otras formas de creación en serie con nuevas tecnologías que no eran las tradicionales denominadas genéricamente grabados.

Gravats japonesos

Els gravats d'artistes japonesos del MACE procedeixen de la Biennal Ibizagrafic que des de 1972 se celebrava al museu. Aquest concurs es va fer popular en aquell país durant aquesta dècada i fins als noranta el que va permetre que molts mestres concorreguessin amb obres d'altíssim valor tècnic i no poc artístic, possibilitant oferir una pàgina del gravat nipó contemporani de la mà d'artistes com Hideo Honda, Yamanobe, Yoshiike, Imai, Yamanichi o Taniguchi, entre d'altres.

Col·lecció de fotografia

El MACE posseeix una petita i incipient col·lecció de fotografia. Algunes obres procedeixen de la Biennal d'Eivissa, en la més recent època va obrir la mà a altres tècniques artístiques de reproducció en sèrie com la fotografia. També hi ha un petit nucli procedent de l'exposició Fenicis organitzada per aquest museu l'any 1993. Actualment estan exposades obres de: Mario de Ayguavives, Stephen Lovett, Lourdes Grivé, Corina Yllera i David Trullo.

Cartells Galeria Carl van der Voort

El MACE compta amb una molt interessant col·lecció de cartells de l'extinta galeria Carl van der Voort procedents de la donació feta per ell mateix l'any 1997 al museu. Són cartells artesanals, dissenyats i realitzats en la seva majoria pels propis artistes i serigrafiats al Taller Ibograf, fundat també per Carl van der Voort a Eivissa. Pertanyen a la dècada dels 70. Entre els artistes que s'anuncien hi ha noms com Tàpies, Acisclo Manzano, Hans Hinterreiter, Mompó, Guinovart, Adolfo Schlosser, Erwin Bechtold, Chillida, Saura, Teixidor, Pagliari, Tur Costa o Amadeo Gabino, entre d'altres.
Els dissenys són una joia en tant que no només reflecteixen els estils de cada un dels artistes sinó que ofereixen una visió molt significativa de l'estètica d'aquells anys.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es