mac@eivissa.es · 971 302 723

FELIX WASKE

(Viena, 1942)

Sense títol. Anys 70
30 x 42 cm.
Sèrie de 12 fotografies blanc i negre:
➢ El pintor Zush (Evru) al seu estudi d'Eivissa al costat de Jean Willi.
➢ Retrat d'Ivan Spence a Eivissa
➢ Retrat d'Ernest Ehrenfeld a Eivissa
➢ Retrat de Zush, Jean Willi i Yoonah Kim a París (2012)
Donació al MACE. 2013

Aquesta sèrie de Felix Waske posa de manifest en primer lloc una dimensió de la producció d'aquest artista en el terreny de la fotografia, que ve a enriquir el seu més conegut compromís amb el dibuix i el gravat. Però per altra banda el contingut d'aquestes obres apel·la a una feliç constatació: la relació no només de principis creatius amb Zush (avui Evru) i amb Jean Wili, sinó la seua amistat, complicitat i camaraderia.
Waske va viure a Eivissa entre 1967 i 1977 i aquestes fotografies són precisament d'aqueix període. El 1973 exposa a la mítica galeria Ivan Spence i com es pot veure en aquesta sèrie hi ha un retrat del marxant i galerista, que al mateix temps també va ser sogre de Zush durant un temps. La galeria va estar funcionant entre 1961 i 1975. Aquest teixit de relacions humanes -que conten aquestes fotografies- actua de veritable documental, molt útil per costruir la història de l'art contemporani de la nostra illa.
En la sèrie de Zush, es pot veure l'estudi (i les obres en creació) d'aquest a Sant Josep. L'última foto recull la trobada recent (2012) a París dels tres amics i Yoonah Kim (companyera de Zush), el que indica la ja llarga relació dels artistes. Completa la sèrie el retrat d'Ernest Ehrenfeld, escriptor i marxant d'art que va residir a Eivissa des del 1952 fins al 1978.
La sèrie ha estat processada per Alicia Herràez (Universitat Complutense de Madrid) i Penya Coll (universitat Ramon Llull de Barcelona) dins dels continguts de les pràctiques realitzades per conveni en aquest museu el 2013.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es