• 1

Treball acadèmicHola!! Avui tornarem a oferir algunes pautes d’estudi. En concret, ens centrarem en els treballs acadèmics…

Fa uns quants dies que ens estem centrant en qüestions més informatives, com l’estructura i funcionament de les PBAU, però ara que torneu a tenir treballs a casa volem compartir algunes recomanacions.
No dubteu en contactar-nos per qualsevol dubte acadèmic

Abans de res, a l’hora de fer treballs, és important seguir les pautes del professorat. Encara que potser no ho sabíeu, hi ha centres on s’ha establert una determinada forma de fer els treballs, establint una estructura i unes pautes. En altres casos, són els professors i professores els quals determinen l’estructura...

En qualsevol dels casos (i si no us demanen una estructura concreta), considereu aquestes pautes com un recurs de consulta complementari.
Al llarg de la secundària (i estudis posteriors) haureu de presentar moltíssims treballs acadèmics: redaccions, comentaris de text, recensions de llibres, treballs de recerca, etc.

Cadascun d’aquest presenta una sèrie de peculiaritats i requereixen una estructura i pautes diferents, però sí que és cert que hi ha algunes qüestions bàsiques comunes a qualsevol treball. Per això, tot i que al llarg d’aquests dies ens centrarem en els diferents tipus, començarem parlant de les qüestions més generals:

· Elaboració de treballs acadèmics