• 1

EstudiantDilluns 30 març, de 16 a 18 hores, en Luis va dedicar-se a explicar en @vilajove instagram la situació educativa actual en ESO, PBAU, FP, PROVES D'ACCÉS ja que s'està parlant molt d'aquest tema i és necessari aclarir alguns punts.

ESO:
- "S'allargarà el període de classes durant l'estiu?"
NO: si estàs estudiant qualsevol curs d'ESO pots estar tranquil. Només es contempla l'opció de perllongar el període lectiu a 2on de Batxillerat i d'alumnat d'FP amb mòduls FTC i projectes pendents. El 19 de juny acabarà el curs.

ESO - BATXILLER - FP:
- "Els professors poden avançar matèria?"
Les activitats han de tenir un caràcter de reforç i manteniment a 1er, 2on i 3er d'ESO. A 4at d'ESO, Batxillerat i FP de Grau Mitjà i Superior es podrà avançar matèria si es garanteix el seguiment per part de tot l'alumnat. Els centres han de possibilitar que l'alumnat pugui utilitzar temporalment un ordinador del centre a casa. També s'han de flexibilitzar els períodes de lliurament, supervisió i revisió d'activitats. Això no vol dir presentar les tasques quan vulgueu (heu d'anar treballant) és una mesura d'equitat per aquells que presenten més dificultats.
-"Què passa amb la segona avaluació?" La segona avaluació es durà a terme telemàticament, de manera que sereu avaluats. Ara bé, com la 1a, és una avaluació amb caràcter informatiu: la de juny és l'oficial. Heu de treballar per treure els millors resultats possibles, però si per diferents qüestions no podeu aconseguir-ho, haureu de/podreu treballar moltíssim.

BATXILLERAT - PBAU:
Les proves de Batxillerat d'accés a la universitat és portaran a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol. S'està valorant perllongar les classes fins al 19 de juny, com la resta de cursos.
Per a persones interessades en estudiar graus d'educació infantil i primària a la UIB, s'han anul·lat les proves competencials.
- "Canviarà el model d'exàmen?" Encara no s'ha presentat res oficial. Els mitjans parlen d'un model amb més qüestions a seleccionar. La ministra d'educació defensa que l'alumnat pugui demostrar el que sap, no el que no ha donat. Per això, és parla d'una proposta amb major optativitat.
- "Què passa amb la convocatòria extraordinària?" Encara no hi ha data oficial, però hauria de ser abans del 10 de setembre.
- "I les inscripcions universitàries?" Convé revisar el cas de cada universitat, però les asignacions definitives de places, segons el ministeri, no podrà realitzar-se abans del 25 de setembre.
- "Què passa amb les pràctiques?" La duració de la formació al centre de treball (FCT) es limita a 220 hores integrant-se el mòdul de FTC amb un mòdul de projecte. També es contempla ampliar el calendari lectiu.
- "I les proves d'accés als FP?" De moment s'ha acordat posposar les proves el temps Què sigui necessari, arribant fins a la primera quinzena de juliol.

De moment això és tot. Recordau que el 08 d'abril comencen les vacances!! Un últim esforç, que ja ho tenim!!!