Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

alleujament del port de eivissaDurant les darrers obres de reforma s'han anul·lat tres punts pels que sortia aigüa a la mar quan la xarxa no pot assumir tota la quantitat que rep.

L'Ajuntament d'Eivissa ha encarregat, d'acord amb l'Autoritat Portuària de Balears (APB), que es faci un projecte d'urgència per restaurar el sistema d'alleujament de les aigües que existia al port d'Eivissa abans de les obres de reforma que s'han dut a terme durant el darrer any. L'empresa Aqualia, que ja està redactant aquest projecte, s'ha compromès a tenir-ho llest a principis de la setmana que ve i l'objectiu de les administracions és executar-ho d'immediat, per tal que no tornin a produir-se els problemes d'inundacions a la primera i segona línia del port que es varen donar  fa uns dies, durant les més recents pluges.

Segons han confirmat els tècnics, durant les obres de reforma del port es varen anul·lar tres sortides d'aigua que hi havia directes al mar a l'avinguda dels Andens i que ajudaven a alleujar la xarxa en moments puntuals de molta càrrega. Es considera que aquestes sortides són, ara per ara, imprescindibles per tal d'evitar nous problemes, tal i com es va posar de manifest amb la pluja de fa uns dies, que va colapsar totalment la xarxa. Aquesta solució té caràcter temporal, tot i que probablement no podrà ser substituïda per altre sistema fins que no es construeixi la nova depuradora amb més capacitat.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, ja han comentat telefònicament aquesta solució i han acordat treballar conjuntament per tal que sigui una realitat el més aviat possible, sense que sigui necessari esperar a la trobada del proper 1 de setembre entre ambdues institucions per que es posi en marxa.