Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagenL’EuroSpaceHub Ibiza Fòrum 2023 comptarà dins del seu programa amb un concurs que premiarà la creativitat musical. La iniciativa Space & Music neix de la relació de la música com un element important en les missions espacials i l'espai com a inspiració musical. La iniciativa, organitzada en col·laboració amb l'Associació de Djs i Productors d'Eivissa i Formentera,  inclou una convocatòria local i una internacional i el termini de presentació de candidatures està obert fins a l'1 de maig.

El fòrum sobre innovació espacial que se celebrarà a Eivissa del 3 al 5 de maig compta amb el suport de l'Ajuntament d'Eivissa, el Govern de les Illes Balears a través de la Direcció General d’Innovació i la Comissió Europea, i té com a objectiu involucrar a la comunitat creativa com un actor estratègic en l'ecosistema espacial. 

‘Cultura i tecnologia van units. Ens inspirem en els anys 60, quan l'espai va impactar en l'art, l'arquitectura, la moda i la música, abordant l'espai des d'una perspectiva positiva i actual. Eivissa compta amb una vibrant escena cultural i artística. Volem redescobrir el futur i l'espai, esperant inspirar per a l'emprenedoria espacial des de tots els punts de vista i disciplines’, explica Jara Pascual, sòcia de EuroSpaceHub.

Space & Music compta amb la col·laboració de l'Associació de DJs i Productors d'Eivissa i Formentera (DIPEF), que ha impulsat el concurs de creativitat musical The Soundtrack of Eivissa Sunset amb dues convocatòries: Space Music 4 Sunset, d'abast internacional, amb composicions d'entre tres i cinc minuts; i 3’20’’ Space, dirigida exclusivament al talent local, temes d'una durada exacta de tres minuts i 20 segons. Tots dos poden presentar-se fins a l'1 de maig. Les persones interessades poden consultar més informació a la pàgina web https://www.eurospacehub.com/music-contest/ .

‘Posar-li banda sonora a la posta de sol és un fet genuïnament eivissenc i és una cosa que ens connecta amb els astres (el sol, la lluna i les estrelles), la volta celeste i l'infinit representat en l'horitzó. Mesclar música i espai és una cosa que es porta fent a Eivissa des de fa dècades i aquesta era una ocasió ineludible per poder teoritzar sobre la inspiració que exerceix el cosmos en els músics. Space Oddity de David Bowie o Els Planetes de Holst són un parell d'exemples entre una infinitat d'obres de com la música pot ajudar als astronautes en l'espai’, comenta Christian Len, president de DIPEF. 

Les composicions guanyadors obriran i tancaran la jam session i seran incloses en un compilat que editarà SpaceEuropeHub i DIPEF en digital i vinil amb les millors composicions participants en els concursos. 

A més del concurs, l’activitat inclou un panell d'experts i una jam session, que comptarà amb l'actuació estel·lar de Leonardo Barilaro, també conegut com ‘The Space Pianist’, un artista erudit italià i enginyer aeroespacial que ha fusionat la seva passió per la música i la ciència per a promoure la consciència sobre les possibilitats de l'exploració espacial per a la civilització humana. El programa complet se celebrarà en Kumharas Eivissa, el dijous 4 de maig a partir de les 18.30 hores amb entrada lliure fins a completar aforament. 

Altres activitats

L’EuroSpaceHub Ibiza Fòrum té l'objectiu de posar en comú durant tres dies intensius les idees innovadores que envolten i afecten el nostre ecosistema espacial. L'agenda prevista inclou panells i debats sobre inversions, educació i recerca; nano satèl·lits i robòtica; ètica i diplomàcia; poesia, filosofia o psicologia.

A més, s'han organitzat activitats paral·leles per a nens d'entre 6 i 15 anys al FABLAB, com a tallers de nano satèl·lits, d'hàbitat lunar; missions analògiques de mini astronautes; experiments per a missions espacials; tallers d'avions i drons; dibuixar planetes i satèl·lits i avions; taller de robòtica i intel·ligència emocional per a nens. 

Les activitats es duran a terme a les instal·lacions de Can Ventosa i a la seu de la Universitat de les Illes Balears a Eivissa. L'objectiu és crear converses informals i formals entre tots els actors i grups d'interès implicats per a fomentar l'aprenentatge col·laboratiu i augmentar el nombre de col·laboracions entre el sistema acadèmic, la indústria, les empreses i emprenedors i les administracions. 

Les persones interessades a inscriure’s poden consultar tota la informació a la pàgina web www.eurospacehub.com .

Wpp