Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

e10L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor d'Urbanisme, Jordi Salewski, han presentat l'inici de la licitació de l'oficina tècnica per a la redacció del projecte de reconversió de l'avinguda de la Pau. E10 Oberta serà una via de baixes emissions, amb un carril bici, un carril per a transport públic, parcs i espais esportius i d’esbarjo i un aparcament soterrat per a 1.500 vehicles.

En aquests moments l'Ajuntament d'Eivissa inicia la tramitació de la contractació de l'oficina tècnica que serà l'encarregada de dur a terme la cessió d'aquesta via, s'encarregarà de la redacció del plec administratiu per a la contractació del projecte de reconversió de la E-10 i cercarà les diferents vies de finançament per a executar aquesta important reconversió.

Per a l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, es tracta d'un projecte emblemàtic i transformador de ciutat que permetrà pacificar el trànsit, unir barris i acabar amb aquesta ferida que té la ciutat des de fa tants d'anys. El projecte de l'E10 Oberta és, sense dubte, un projecte de present, que canviarà el paradigma de la mobilitat a la ciutat d'Eivissa que inclourà un aparcament soterrat amb capacitat per a 1.500 vehicles'.

Per a dur a terme la reconversió de l'E-10, l'Ajuntament d'Eivissa compta amb el suport del Govern Balear que ha inclòs aquest projecte dins del Pla d'Inversions Estratègiques 2030 aprovat fruit del Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears, atès que compleix amb els requisits com a projecte transformador de ciutat.

Aquest compromís és clar donat que es compensa tot el que suposa, essent capital de l'illa, donar servei a la ciutadania de tota l'illa que acudeix diàriament a la ciutat per utilitzar els rebre a totes les persones que entren a la ciutat per tal d'utilitzar els serveis supramunicipals.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Salewski, ha destacat que 'la transformació de l'E10 ens convertirà, en l'àmbit de mobilitat, en una ciutat a l'alçada europea. El creixement dels anys 80 i 90 que ha tingut la ciutat ha d'evolucionar i ja portam aquests darrers anys treballant en un nou model de ciutat amb canvis importants com la peatonització de Vara de Rey i la connexió i realització dels carrils bici'.

El regidor ha afegit que 'necessitam crear espais de trobada i facilitar la connexió entre els barris que compten amb infraestructures educatives, esportives i sanitàries amb l'objectiu de facilitar a la ciutadania el fet de poder-se moure amb seguretat per l'interior de la ciutat en un curt espai de temps sense haver de fer servir el vehicle personal per a tenir tots aquests serveis a prop'.

L'inici de la tramitació de la licitació de l'oficina tècnica es dona una vegada el Consell Insular ha signat la seva part corresponent al conveni de Capitalitat de 2022 amb 100.000 euros. Per al regidor Jordi Salewski, 'la tramitació amb el Consell, que ha tardat tres mesos a signar el conveni, ha retardat l'inici de la tramitació de l'oficina, ja que si s'hagués fet amb celeritat per part de la màxima institució insular, aquesta licitació hauria estat enllestida atès que l'Ajuntament disposa dels plecs de licitació preparats des de l'any passat'.

L'E10 Oberta serà una avinguda de la ciutat amb zona 30, pacificant el trànsit, un carril d'autobús segregat, generant una davallada dràstica de la petjada ecològica. En definitiva, serà una via de baixes emissions reduint la velocitat màxima, amb carril bici i on el cotxe passa de ser protagonista a la superfície a ser-ho en la part soterrada gràcies a l'aparcament soterrat per a 1.500 vehicles que es projectarà al tram comprès entre la rodona de ses Figueretes i la de Joan XXIII, donant solució a l'aparcament a la ciutat i evitant la fluctuació de vehicles a l'interior de la ciutat.

Avinguda de la Pau abans i després del projecte de reconversió

Wpp