Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

IXCiclo2La Sala Refectori de l’Ajuntament Vell serà l’espai que aculli aquest dijous dia 27 d’octubre el concert del cicle de música de cambra del Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España que tradicionalment arriba a la tardor a les 15 ciutats que formen el grup en col·laboració amb l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. L’antic convent dels dominics, avui seu municipal, rebrà a partir de les 20 hores al duo format per la violinista Paula Mejía i el violoncel·lista Willard Carter, que interpretaran obres de Johann S. Bach i Maurice Ravel. L’entrada serà lliure fins completar l’aforament.

Pel regidor de Cultura, Pep Tur, “un concert d’aquestes característiques és una gran oportunitat per escoltar a joves estudiants d’una de les escoles més prestigioses del món, músics que ja destaquen i que estan cridats a ser figures en el seu futur”. Per a Tur, a més, “és una mostra més de la força que el Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España té en l’àmbit cultural amb iniciatives com aquest cicle de música de cambra o la recent Nit del Patrimoni, centrada en la dansa contemporània”.

Iniciat l’any 2014, aquest cicle de música de cambra arriba aquest any a la seva IX edició i, com van assenyalar en la presentació del cicle l’actual president del GCPHE, Carlos García Carbayo, alcalde de Salamanca, i Paloma O’Shea, presidenta fundadora de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, “el cicle contribueix al doble objectiu fundacional de l’escola: ajudar al desenvolupament artístic dels joves i apropar la música a la societat. D’aquesta manera, la música clàssica s’ajusta de manera perfecte als escenaris privilegiats que aquestes quinze ciutats úniques ofereixen, que es doten de nova vida i s’obrin al gaudi gratuït de totes les ciutadanes i ciutadans”. El cicle arribarà a la seva finalització el proper 17 de desembre amb el concert que tindrà lloc a la Catedral Vella de Salamanca.

Wpp