Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetis

Aquesta trobada oberta al públic posicionarà a la ciutat com un gran destí cultural i cobrarà vida del 28 al 30 d'octubre en diferents ubicacions del centre.

Fantasia Eivissa Festival serà el primer espectacle d'art al carrer de les Pitiüses que comptarà amb artistes internacionals establerts durant tot l'any a l'illa per a mostrar la seva creativitat, la seva passió i el seu art de manera gratuïta del 28 al 30 d'octubre. Aquesta trobada per a tots els públics cobrarà vida en emplaçaments tan icònics com el Parc Reina Sofia, el Baluard de Sant Pere o la Plaça del Parc, entre altres, demostrant que l'illa és un destí cultural ideal per a gaudir en família o amb amics.

Fantasia Eivissa Festival és un projecte ideat i organitzat per l'activista cultural Lucia Barbiero amb l'objectiu de divulgar i posar en valor l'art d'Eivissa.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz, ha explicat que ‘aquest és un projecte previ a la pandèmia. Des de la regidoria de Turisme es va aprofitar aquest temps, entre altres coses, per a fer unes taules de Turisme de les quals va sortir el Pla Estratègic de Turisme de la ciutat, i en les quals va participar Lucía, i des de llavors s'està treballant en aquest festival. La regidora ha assenyalat que ‘el projecte s'ha anat adaptant a les circumstàncies i necessitats de la ciutat. Hi ha molts artistes de l'illa involucrats i són un tancament perfecte per a aquesta temporada tan intensa en aquest últim cap de setmana d'octubre’.

Durant la roda de premsa de presentació, l’organitzadora, Lucía Barbiero, ha assegurat que era necessari crear un moviment amb aquest “en el qual donar espai als artistes de tot el món que han triat Eivissa com el seu lloc de residència, ja que ella és la seva musa, la seva inspiració i també la seva llar i ara els seus carrers seran el seu principal escenari”.

L'activista cultural, qui és, a més, membre fundadora i vicepresidenta de l'Associació Cultural TeTra Eivissa, ha agregat que el fet que entitats com aquesta recolzin aquesta trobada “és un valor i una garantia dels perfils i noms que el protagonitzaran, ja que ells alimenten l'essència que tant agrada d'aquesta illa”. En aquesta línia, Barbiero ha demanat a la població de tota l'illa “que surti de les seves cases i que gaudi de tot el talent que es desplegarà als carrers de la ciutat d'Eivissa, perquè la nostra filosofia és fomentar l'illa com a destí cultural i per a això els nostres artistes precisen del seu suport”. Així, ha agregat que “aquesta activitat no sols serà gratuïta per al públic, sinó que cap dels professionals que li donarem vida cobrarem pel nostre treball en aquesta primera edició, per la qual cosa necessitarem especialment la calor del públic”.

Fantasia Eivissa Festival 2022 advoca per afavorir l'intercanvi i connexions entre artistes d'Eivissa, ciutadans i turistes, fomentant també les visites de diferents espais declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco des de 1999. “Aquesta miscel·lània, que per primera vegada es produirà entre art en moviment, art viu, música i espais destinats al seu gaudi, tindrà, a més, com a escenari un racó que enguany compleix 95 anys, com és la Societat Cultural Ebusus, a través de diferents conferències obertes al públic”, ha avançat Barbiero durant la roda de premsa.

Ponències en Ebusus Societat Cultural

“Una Estratègia per al plàstic en una economia circular” és la ponència que obrirà el festival el divendres 28 d'octubre a les 17.00 hores en Ebusus Societat Cultural de la mà de Plusticlab, empresa que proposa conscienciar sobre el reciclatge i la reutilització de plàstics de manera creativa.

El dissabte 29 d'octubre, a les 16.00 hores, l'artista Bàrbara Di Giacinto efectuarà una introducció a l'estudi amb “Art i Canvi de Visió del món”, després de la qual aquesta eclèctica creadora donarà vida a una performance interactiva en la Plaça del Parc.

“Tecnologia i Art” serà una altra de les principals ponències d'aquesta cita amb la cultura de la mà del grafiter internacional NEcKo, qui dissertarà sobre sengles termes el dissabte 29 d'octubre a les 17.00 hores i qui ha desenvolupat la seva carrera a través de l'art multimèdia i de la tecnologia, dels quals ha estat director creatiu, en projectes tan rellevants com el Cirque du Soleil o Hard Rock Hotel.

El dissabte 29 d'octubre a les 15.00 hores tindrà lloc “Art i el Benestar Emocional”, un taller titulat “Allibera les teves emocions a través de l'Art” impartit per Clara Viguer, directora de Creative Coaching Experiences. El diumenge 30 d'octubre a les 17.00 hores es durà a terme la quarta ponència d'aquest esdeveniment, on també s'abordarà la “Espiritualitat Ancestral i l'Art” gràcies a la visió de l'artista Maurici Chaves, qui presentarà també les seves pròpies obres.

Finalment, Ebusus Societat Cultural acollirà una mostra col·lectiva dels artistes Maurici Chaves, Lina Andiñach, Sequim, Ezquiel Herrera, Carolina D'Eivissa, Aphon Hengcharoen i Dominique Sanson, que culminarà amb un live painting interactiu en la Plaça del Parc durant els tres dies.

Agenda d'activitats

Entre les actuacions musicals que es duran a terme al Parc Reina Sofia destaquen la banda afro reggae ShakaTribe, Rebecca Gamboa & Band… James Band, Muriel Grossmann & Soul Jazz Explosion, la banda Ibossim Flamenc, el trio Good Taste, els Black Island, la banda Soul Doctor, David Devanagari, Saigo Dicenta i Mafalda Mas, Aigua Project, Peter Casey, el duo Flawless, Camila Ferrari, i Romana Alarcón, a més d'una actuació molt especial a les mans de “l'artista desconegut”.

El Baluard de Sant Pere serà dinamitzat en l'àmbit musical a través del talent del guitarrista de fingerstyles Oggie Marinsky, del compositor Sasha Galperin, del músic Daniele Miglietta - acompanyat per la dansa de Serena Dansi i per Pj Wassermann - i també per Eivissa Paraules amb Omar Moreta hereus de Poetry Eslam i el duo la CantánimaGong. Aquesta ubicació també comptarà amb la intervenció de l'associació Culte a la Deessa Tanit, de la companyia Theatre of the Ancients, de Cristall Xou, de MirkoVision, del pintor Dominique Sansón i del músic Ángel Rubio, amb la finalitat de revitalitzar el culte a la divinitat de la fertilitat i de l'abundància, promovent el patrimoni cultural i la recuperació dels mites i de les llegendes de l'illa.

Finalment, el Baluard de Sant Pere també albergarà durant els tres dies els treballs dels artistes plàstics Pablo García Albizuri, Gustavo Eznarriaga, Lucas Pereyra i Xabi Soler.

D'altra banda, en els tres escenaris tindran lloc diferents actuacions espontànies i també les programades i dirigides per Valentín Rodríguez, artista polivalent, ballarí, coreògraf i docent que en aquesta ocasió estarà acompanyat pels artistes Claudia Reig Martín, Miriam Varela, Valeria Alisio, Marta Chandra, Alejandro Varela, Diego Martín Jorge Ferreira, Guillermo Lantarón, Jimena Brusaca, Pablo Sebastián Solari, Rebeca Cabezón Platero, Oloo Ouma i Freyah Ángela Ayala.

Les companyies Eivissa Tribal Dansi, Acrobati-K, Podzisisters, ArtCo, Wontanara Eivissa, Giada Gilardoni amb la seva bodypainting camouflage, ellebannA i el projecte audiovisual de Aguascopio, que oferirà a l'audiència un vídeo amb imatges d'una performance en aigües d'Eivissa gravades amb dron, seran presents en l'amfiteatre del Parc Reina Sofia acompanyats a l'uníson, per
pintors de grafitis internacionals i residents a Eivissa com Fossi, Pelat biq, Wendy, Flow23, Butron i Zsar.

Amb les seves bombolles gegants, creades amb les seves pròpies mans, l'actriu i escriptora Susana Paz, també realitzarà diferents accions amb els seus titelles per a interactuar amb el públic, mentre que, simultàniament la Plaça del Parc serà dinamitzada durant els tres dies pels pintors en viu: Tai Iglesias, Aphon Hengcharoen, Sequin Kay, Ezequiel Herrera, Carolina D'Eivissa, Ariel Gellida, German Di Campli, Karina D'Anchu, Romanie Sánchez Smele i Sylvia Viva. Tots ells estaran acompanyats per la música d'Ariel Zutel i estaran situats al costat d'un mercat artístic en el qual seran presents diferents manualitats.

Entre les accions previstes al Parc Reina Sofia es troben també tres performances: la primera per l'eivissenca Lina Andiñach, amb “El ciutadà model”, la segona “Meat-Carn, Murder-Extremi-Abusi-Torturi”, per Barbara di Giacinto, i una acció còmica impulsada per la companyia Movie Stars, composta per Rafaelle Coco i Ainara Sagües.

En l'espai d'interiorisme i galeria d'art L.A. Studio Eivissa, situat al costat de la Plaça del Parc, podrà visitar-se, així mateix, l'exposició de dues reconegudes pintores d'àmbit internacional: Romanie Sánchez Smele i Karina D’anchu.
Fantasia Eivissa Festival s'ha desenvolupat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Eivissa i amb el suport de les empreses Blessing you, És Prat de Sa Vinya, Hostal Salines, És Verge, el Pirata, La Pensee Sauvage, Fundació Abel Matutes, Montana Colors, Prontxo Disseny en Fusta, Pintures Rubio, Provocc, Musset, Qwibbe, Marques Retolacions, Ibiprint, Can Impres, Carpediem, Puntogelato, Can Wash, Fruita seca Eivissa, Eivissa Global Ràdio, Sonica Tribe, Ibicasa, WoodW, el Trock i Black Bamboo Film, entre altres.

El programa complet del festival pot consultar-se en www.fantasiaibizafestival.com .

Wpp