Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

ibizaslowburgerLa regidora de Turisme i Comerç de Turisme, Dessiré Ruiz, i el president de la Real Academia de gastronomia de Ibiza y Formentera, Pedro matutes, han presentat avui la primera edició del concur gastronòmic ‘ Ibiza slow Burguer’, que tindrà lloc al municipi d’Eivissa des del dia 15 d’octubre fins el 30 de novembre. Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà del 15 d'octubre al 30 de novembre, comptarà amb un jurat compost per periodistes, xefs i crítics especialitzats en gastronomia.

L’Ajuntament d’Eivissa convida a tots els restaurants del municipi d’Eivissa a participar en la primera edició del concurs Ibiza Slow Burger, que tindrà lloc del 15 d’octubre al 30 de novembre, destinada a difondre les propostes dels restaurants i xefs basades en aquest popular plat. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de PIMEEF i Eating in Ibiza de l’associació de Foment del Turisme.

Els establiments que vulguin formar part d’aquesta convocatòria hauran de fer-ho amb dos conceptes d’hamburguesa, una mini i una altra completa que provaran i puntuaran tant el públic general com un jurat compost per periodistes, xefs i crítics especialitzats en gastronomia. L’establiment guanyador tindrà l’oportunitat d’assistir i participar en la fira gastronòmica de Madrid Fusión. A més, rebrà un particular trofeu gravat amb el seu nom, un ganivet tradicional eivissenc.

La regidora de Comerç i Turisme, Dessiré Ruiz, ha afirmat que ‘el concurs és innovador ja que, a través d’aquest producte, volem donar a conèixer la gastronomia d’Eivissa, la gran creativitat dels nostres xefs i aconseguir que sigui un atractiu més fora de la temporada estival. A més volem que aquesta iniciativa es converteixi en un esdeveniment anual, amb una àmplia participació del municipi d’Eivissa’.

Per a decidir l’establiment guanyador, els membres del jurat, dividit per zones, hauran de valorar almenys a cinc establiments perquè totes les propostes puguin ser examinades. A més, el públic general podrà deixar la seva opinió a la pàgina web www.turismo.eivissa.es i seran tingudes en compte juntament amb les crítiques del jurat professional.

Les propostes dels participants se sotmetran a la votació d'un jurat professional composat pel president de la Reial Acadèmia de la Gastronomia d'Eivissa i Formentera, Pedro Matutes, en qualitat de president, el xef de la Gaia, Óscar García, qui compta amb una estrella Michelin, María José Amengual, advocada i col·laboradora del blog “Directe al Paladar”, a més d'impulsora del seu propi blog de receptes “Dit i Fet”; Ruth Alejandre, periodista i directora de “Gastrogurú”, i Jesús Trujillo, Ceo & Founder de Facefoodmag.

Els establiments interessats a participar, i que han de pertànyer al municipi d’Eivissa, podran presentar la seva candidatura enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Els establiments participants hauran de detallar la recepta de les seves hamburgueses i la presentació d’aquestes en el moment de fer la inscripció.
L’elecció dels ingredients serà totalment lliure i dependrà de la creativitat i de l’originalitat dels creadors d’aquestes propostes culinàries. El preu al públic de les hamburgueses en petit format amb una beguda tindrà un preu màxim de 8 euros, mentre que el de les hamburgueses completes amb beguda tindrà un preu màxim de 20 euros en tots els casos.

La cutxilla eivissenca amb la qual es premiarà al guanyador ha estat elaborada de manera artesanal per l'últim mestre matancerá que queda a l'illa, Juan Bonet, i està elaborada en acer böhler k 720 amb una duresa de 61 hrc. El mànec està confeccionat amb banya de bou i reragis i tapes de llautó i la funda és de pell de cuir també de bou. La terminació té un dibuix de filla de flor de gener i ha estat tallada a mà amb un punxó i un martell seguint la tècnica tradicional de l'illa.

Enllaç al PDF amb les Bases del Concurs Ibiza Slow Burguer

slowburgerr

 

 

 

 

 

Wpp