Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetisEs tracta d’un projecte conjunt amb Menorca i Palma. El llançament dels tres KubeSats es realitzarà de forma simultània el 28 de setembre des de Mallorca. El FabLab de l’Ajuntament d’Eivissa obrirà demà dimarts 6 i fins al 13 de setembre les inscripcions per a un nou taller de contrucció d’un KubeSat amb tecnologíes de Fabricació digital i el seu posterior llançament a l’estratosfera. L’activitat, emmarcada dins el projecte KubeSat@IB que es realitza conjuntament amb Menorca i Palma, tindrà lloc el pròxim 20 de setembre a les instal·lacions del FabLab de sa Drassaneta i comptarà amb una capacitat de 25 joves.

El curs està dirigit a joves de més de 12 anys. Les persones interessades a inscriure's han d’enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El regidor de Modernització, Aitor Morrás, ha explicat que ‘donat la gran acceptació que va tenir el projecte de creació d’un nanosatèlit dins del Tecnoestiu hem continuam treballant en aquesta línia. Són activitats amb les que fomentam la formació en tecnologies avançades per als joves i en aquest cas, a més es potenciarà el treball de manera col·laborativa ja que és un projecte que hem preparat amb l’UIB juntament amb els FabLabs d’Eivissa, Menorca i Palma’.

L’objectiu del projecte és el disseny, la fabricació i el llançament d’un KubeSat a l’estratosfera mitjançant la realització d’activitats col·laboratives. Durant el matí es durà a terme una visita a un centre educatiu on es farà una exposició de les tecnologies de fabricació digital i de les parts del KubeSat i a la tarda hi haurà una concentració al FabLab on els i les participants duran a terme la impressió d’una peça personalitzada que formarà part del KubeSat, participaran en el muntatge de la sonda d’exploració, i realitzaran la programació de les parts i elaboració d’equips pel primer vol de test. Així mateix es realitzaran les primeres proves de vol amb globus captiu des de la plaça de sa Drassaneta.

Desprès del taller a Eivissa, el projecte té prevista una jornada presencial dimecres 28 de setembre entre les 10 i les 13 hores al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) de Mallorca on es preveu el llançament amb un únic globus ple d’heli dels diferents KubeSat elaborats a les tres illes. L’alumnat també treballarà a la recuperació i publicació de resultats. Es prevé que el vol dels nanosatèlits tengui una durada de 3 hores i que capti dades i fotografies que seran publicades a la web del projecte com a resultat del viatge.

Wpp