Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

andréscollprojectAl seu concert gratuït a Vara de Rey, dimarts dia 30 a les 21 hores, oferirà la seva visió creativa del folklore d’Eivissa i del món. La 34ª edició de l’Eivissa Jazz oferirà el primer concert de l’edició d’enguany el dimarts dia 30, a les 21 hores, a Vara de Rey. Es tracta de la segona jornada d’activitats gratuïtes i el protagonista absolut de la nit serà el vibrafonista eivissenc Andrés Coll.

L’Andrés Coll Project, que completen els músics Majid Bekkas (guembri i veu), Mateusz Smoczyński (violí) i Ramon Lopez (bateria i tabla), fusiona i explora la relació entre la música gnawa nord-africana i el ball pagès i la música folklòrica de Eivissa amb el folklore polac i d’Europa de l'est. Tot això amb l’esperit avantguardista i lliure que caracteritza la música de l’eivissenc. Amb un caràcter alegre, dinàmic i unificador, el grup ofereix un profund i alliberador viatge musical obert a tot tipus de públic i a qualsevol escenari, fruit de la relació que tots quatre han forjat al llarg dels anys i dels diferents projectes en els que han participat.

Andrés Coll ha sentit una fascinació per la música des de ben petit, quan va començar a formar-se a Eivissa i a participar activament del folklore de l’illa. Al concert a s’Alamera també sorprendrà al públic amb la seva faceta com a multi instrumentista, ja que també incorporarà instruments com la marimba o el karkabou i d’altres com les castanyoles o la xeremia, que formen part de la cultura pròpia d’Eivissa. Les seves composicions demostren una relació de profund arrelament entre la música i el territori i, precisament, la mar Mediterrània pren un protagonisme especial a la seva obra.

Aquest any, Andrés Coll ha publicat dos àlbums, Natural Research, un projecte de música contemporània amb el pianista i compositor de jazz alemany Joachim Kühn i Live in Ibiza, un disc que va gravar durant un concert a l’auditori josepí de Can Jeroni.

Nota: Els mitjans interessats a realitzar entrevistes poden contactar amb Andrés Coll al 665 14 36 50

Wpp